Maternitatea din Brăila nu are încă detectoare de fum, dar măcar va primi incubatoare noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce Ministerul Sănătăţii uită că trebuie să doteze Maternitatea cu aparate care să sesizeze fumul, CJ aduce incubatoare noi. Au trecut deja şase luni de când Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie a solicitat Ministerului Sănătăţii 12 detectoare de fum, dar nici până în ziua de azi Maternitatea nu a primit niciun fel de răspuns.

Brăila: Pompierii au intervenit de trei ori în doar 24 de ore

Imediat după tragedia de la Maternitatea din Giuleşti, Ministerul Sănătăţii a cerut ca toate spitalele de gen din ţară să fie dotate cu detectoare de fum pentru a se evita o repetare a acelei drame.
Atunci, în luna august 2010, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Brăila a solicitat, după cum era şi normal, 12 detectoare de fum cu care să fie dotate cele 12 saloane de nou-născuţi şi Reanimare.


Timpul a trecut şi odată cu el s-a aşternut uitarea. Altfel nu se poate explica faptul că în acest moment, după aproape jumătate de an, Maternitatea din Brăila încă aşteaptă un răspuns din partea autorităţilor centrale.
„În august anul trecut, am solicitat cele 12 detectoare de fum. Până acum nu am primit niciun răspuns. Presupun că s-au scos la licitaţie", ne-a declarat Radu Duţu, managerul Maternităţii.


„Este trist ce se întâmplă. Dacă imediat după ce s-a întâmplat la Giuleşti, toţi se agitau şi se întreceau în declaraţii, acum nimeni nu mai zice şi nu mai face nimic. E clar că au uitat. Nu ştiu dacă Spitalul va mai vedea vreodată aceste detectoare pe care chiar ei le-au impus. Nu ne mai rămâne decât să ne rugăm să nu se repete ce s-a întâmplat vara trecută la Giuleşti", ne-a spus Iulia Lungu, pacientă.

image


Incubatoare noi


În timp ce Ministerul Sănătăţii a uitat de spitalele din teritoriu, Consiliul Judeţean Brăila a aprobat sumele necesare pentru achiziţionarea unor incubatoare care urmează a le înlocui pe cele vechi. Şase miliarde de lei vechi au fost alocaţi pentru cinci incubatoare şi pentru automatizare la instalaţii de sterilizare.


„Cinci miliarde şi ceva sunt pentru cinci incubatoare, iar restul pentru încă o instalaţie de sterilizare a deşeurilor organice", a precizat managerul Radu Duţu.


Detectoarele, strict necesare


Chiar dacă nu sunt obligatorii la construcţiile deja existente, detectoarele de fum sunt extrem de utile în depistarea în timp util a incendiilor, în declanşarea unor instalaţii de stingere şi, prin urmare, în evitarea unor catastrofe cum a fost cea din vară de la Maternitatea din Giuleşti, când mai mulţi bebeluşi au murit arşi de vii.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite