Brăila: Maşinile abandonate în nămeţi pun probleme drumarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile abandonate în nămeţi blochează activitatea echipelor de curăţare a drumurilor, foto: Dorin Udrea
Maşinile abandonate în nămeţi blochează activitatea echipelor de curăţare a drumurilor, foto: Dorin Udrea

Deşi toate arterele de circulaţie din municipiu a fost redate în cursul zilei de luni traficului rutier, iar utilajele de deszăpezire au lucrat din plin, drumarii nu pot curăţa toate benzile de circulaţie.

Carosabilul nu este curăţat pe toată lăţimea străzii din cauza autoturismelor abandonate în nămeţi, pe dreapta drumurilor.

„Invităm pe posesorii de autoturisme care le-au lăsat până acum pe dreapta şoselelor să le deszăpezească. În felul acesta utilajele pot intra să cureţe străzile pe întreaga lor lăţime. Este şi în interesul proprietarilor de autoturisme să-şi deszăpezească maşinile acum, că ninsoarea s-a oprit şi să ne lase loc să curăţăm zăpada. Aşa le facem loc pentru staţionare dar şi circulaţia se va desfăşura cu eficienţă sporită", ne-a declarat primarul Aurel Simionescu.

Societăţile care participă la activitatea de deszăpezire au încărcat zăpada în camioane.

Munţii de zăpadă sunt transportaţi şi deversaţi în Dunăre. Toate utilajele lucrează din plin, profitând de vremea frumoasă şi lipsită de precipitaţii.

Sute de maşini, încă înzăpezite

„Dacă toţi proprietarii de autoturisme vor scoate maşinile din zăpadă şi vor lăsa astfel utilajele să-şi facă treaba, până de Crăciun vom putea curăţa complet zăpada acumulată pe carosabil şi în intersecţii", ne-a mai spus primarul Simionescu.

Se estimează că încă mai sunt sute de maşini înzăpezite în parcări.


De asemenea, a nu se uita că legea prevede sancţiuni pentru cei care nu curăţă zăpada din faţa locuinţelor, a sediilor de firmă sau a magazinelor.

Administraţia nu a aplicat, până acum, amenzi, însă avertizează că nu este exclus ca, şi de Crăciun, să se ia măsuri.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite