Brăila: Lupii de Dunăre brăileni, primiţi cu aplauze de Ziua Marinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Lupii de Dunăre brăileni, primiţi cu aplauze de Ziua Marinei
Brăila: Lupii de Dunăre brăileni, primiţi cu aplauze de Ziua Marinei

Echipajele navelor au avut parte de căldură nu doar acasă, ci şi la Galaţi şi Constanţa, unde au prezentat exerciţiile specifice.

Ca în fiecare an, marinarii militari din cadrul Seviciului Fluvial al Flotei au onorat astăzi Ziua Marinei Române, sărbătoare aflată la cea de-a 107-a aniversare. Potrivit ceremonialului, Garda de onoare a prezentat la ora 9.50 onorul prefectului Gabriela Loredana Alexandru.

Pe acordurile imnului naţional, drapelul tricolor a fost înălţat pa catargul navei bază „Dâmboviţa. Imnul a fost salutat cu 21 salve, trase cu tunurile de 100 mm de pe monitorul Lascăr Gatargiu şi vedeta blindată Opanez. După o slujbă religioasă, o ancoră de flori a fost aruncată în apele fluviului, apoi s-a dat semnalul începerii exerciţiului marinarilor militari.

Potrivit scenariului, o grupare teroristă a atacat un transport special, cu foc executat dinspre mal şi din câteva şalupe rapide. Bastimentele dunării, monitorul Catargiu, vedeta  Opanez şi vedeta blindată 151, cu ajutorul armanetului de la bord, au reuşit anihilarea grupării teroriste şi păstrarea în stare de navigabilitate a şenalului.

Zeul Neptun a venit apoi ca de obicei: nu pe o balenă, ci pe un Crap, şi astfel s-a dat startul la distracţie. Brăilenii s-au amuzat copios la rasul celui mai tânăr marinar, la furtul miresei de către piraţi, la stângăciile celor ce au râvnit la porcul dat premiu  celui care parcurge şcondrul uns cu vaselină sau la faptul că raţele lansate la apă nu au vrut să se lase prinse de înotători.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite