Brăila: Marele Trofeu al Concursului Naţional de pian "Virtuozii" a rămas anul acesta neacordat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă s-a încheiat cea de-a treia ediţie a Concursului Naţional de pian "Virtuozii" la care au participat 134 de concurenţi din 21 de localităţi. Activitatea a urmărit încurajarea şi stimularea tinerilor cu vârste între 5 şi 16 ani, care studiază pianul şi care au atins un nivel profesional.

Concursul a fost structurat pe două secţiuni. Prima, A, dedicată participanţilor care studiază pianul în şcoli populare de artă, centre culturale, cămine culturale, case culturale, în sistem privat.Trei concurente din Brăila au obţinut premii I la această secţiune: Cătălina Popa, Dafina Trufaş şi Andreea Lozioara Zamfir.

A doua secţiune, B, a fost dedicată copiilor care studiază pianul la şcoli şi licee cu profil vocaţional care au atins un nivel profesionist, mediu sau bun. Cinci participanţi au obţinut premii I la această secţiune: Andrei Tudor Bogatu, David Lucian Roşu, Maria Anastasia Zamfirache, Irina Buleac şi Sonia Andreea Roşu.

Irina Buleac în timpul concursului

image


În acest an Marele Trofeu nu a putut fi acordat deoarece juriul a considerat că niciun concurent nu a putut obţine cele 100 de puncte necesare pentru câştigarea acestuia. Pretendente pentru Trofeu au fost Irina Buleac cu 97 de puncte şi Sonia Andreea Roşu cu 98 de puncte, ambele din Brăila.
Participanţii şi spectatorii s-au bucurat în ultima seară de concurs de un microrecital al pianistei Ioana Maria Lupaşcu.

Pianista Ioana Maria Lupaşcu

image

Preşedintele juriului, prof. univ. dr. Teodor Ţuţuianu

image


Preşedintele juriului prof.univ.dr.Teodor Ţuţuianu, prorector al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti a scris în Cartea de onoare a Şcolii "Vespasian Lungu": "Am descoperit un spaţiu al culturii, al sunetelor hăruite şi dăruite acolo unde le este vremea..."

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite