Mândrie: Stadionul Brăilei este mai mare decât al dinamoviştilor/Vezi aici Municipalul în imagini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stadionul Municipal al echipei de fotbal are o capacitate de 18.000 de locuri, în timp ce în „Groapă" încap 15.300 de persoane. Bucurie în lumea fotbalului brăilean: echipa fanion, antrenată de fostul fotbalist Daniel Timofte, şi-a atins obiectivul stabilit la începutul campionatului. Băieţii au promovat în Liga a II-a.

Vezi aici galerie foto

S-au dus vremurile când templul fotbalului brăilean gemea de viaţă. Vuia stadionul de scandările a zeci de mii de brăileni care, plini de frenezie, îşi susţineau favoriţii. Aşa poate fi descrisă, în câteva cuvinte, atmosfera de pe Stadionul Municipal în urmă cu 20 de ani, când echipa fanion a oraşului juca în prima ligă.

Acum, deşi municipalul poate găzdui peste 18.000 de fani, abia dacă mai vin la meciurile echipei CF Brăila 2.000 de suporteri.
Formaţia, antrenată de fostul fotbalist internaţional Daniel Timofte, a promovat în liga secundă.

„Probabil că echipa va fi întărită pentru liga a II-a. Vara trecută s-au făcut opt transferuri. Pe lângă cei 24 de jucători din lot, mai avem împrumutaţi 29 la diverse cluburi din liga a III-a şi a IV-a", ne-a spus Adelin Soare, preşedintele CF Brăila.

Gazon de Liga I

image

Stadionul Brăilei surclasează, în ceea ce priveşte capacitatea, stadioane de renume şi tradiţie din ţară, chiar şi din prima ligă de fotbal. Un exemplu ar fi stadionul echipei Dinamo, „Ştefan Cel Mare", care are o capacitate de 15.300 de locuri.

În plus, gazonul care acoperă suprafaţa de joc poate face faţă cu brio cerinţelor de Ligă I. „Avem cel mai bun gazon din Liga a III-a. E competitiv chiar şi pentru Liga I", precizează Adelin Soare.

Pe stadion se organizează şi curse de dirt-track, de altfel fiind singura pistă din România.

Baza sportivă a fost modernizată, montându-se 8.000 de scaune la tribuna I şi a II-a. Stadionul are în dotare: aparatură de forţă în valoare de peste 20.000 de euro, porţi de fotbal mobile, parapet, mai exact, un zid de jucători pentru ca fotbaliştii să poată exersa loviturile libere, tablă tactică magnetică, dar şi aparatură electronică.

„Cu toate că baza de antrenament este una modernă, de Liga a II-a sau chiar Liga I, asta nu înseamnă că echipa se ridică la acelaşi nivel, fiind chiar în pragul mediocrităţii", ne-a spus Cătălin Tarcea, un înfocat susţinător al echipei brăilene, care chiar a jucat o perioadă la Dunărea Smârdan-juniori.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite