Mâine se desemnează câştigătorii de la “Vespasian Lungu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Brăila şi Şcoala Populară de Arte "Vespasian Lungu" organizează în perioada 29 mai - 11 iunie cea de-a XV-a ediţie a Concursului Naţional de Pictură şi Grafică "Vespasian Lungu", eveniment cultural de rezonanţă la nivel naţional.

Totodată, Şcoala „Vespasian Lungu" sărbătoreşte 60 de ani de activitate neîntreruptă în domeniul pregătirii artistice a tinerilor.

Astfel, sâmbătă, începând cu ora 12.00, la Galeriile de Artă are loc vernisajul expoziţiei prilejuite de concurs şi festivitatea de premiere a câştigătorilor.
Anul acesta şi-au dat concursul 80 de participanţi, din 17 oraşe, cu un număr de 177 de lucrări.

Expoziţia va putea fi vizitată, gratuit până pe 11 iunie, la Galeriile de Artă.

Debut în urmă cu 15 ani

Concursul Naţional de Pictură şi Grafică „Vespasian Lungu" a debutat în anul 1996, ediţie la care au participat doar cinci şcoli de artă din ţară cu 19 elevi şi 46 lucrări.

„Concursul îşi propune pe lângă descoperirea şi afirmarea de noi talente şi stimularea creaţiei originale de valori, dezvoltarea, sensibilizarea şi cultivarea gustului pentru arta plastică în rândul marelui public. Concursul se adresează în exclusivitate eleviilor din şcolile populare de arte din ţară", ne-a spus directorul Şcolii „Vespasian", prof. George Romeo Bunea.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite