Mâine în „Adevărul” ! Spovedania unui criminal la Revoluţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul" continuă seria de articole dedicată Brăilei în cadrul serialului „Misterele Revoluţiei"! Trebuie spus, oricât ar fi de dureros: în istorie, brăilenii vor rămâne „eroi". În fapt, moartea lor a fost inutilă şi absurdă. Cinismul unor „emanaţi" şi prostia unor ofiţeri au transformat bucuria eliberării de ceauşism în tragedie.

Diversiunea teroristă a inflamat spiritele în toată ţara. „Martirii" de la Brăila sunt victimele acestei diversiuni. „Adevărul" a reuşit să obţină mărturia unui om care a ucis alt om la Revoluţiei - Pompiliu Biolan, de la Gărzile Patriotice, cel care l-a împuşcat mortal pe miliţianul Dumitru Preoteasa.


Mai mult: când vine vorba de Revoluţii, sociologii accentuează importanţa primul mort şi a primului foc de armă. La Brăila, primul foc s-a auzit abia în seara zilei de 23 decembrie 1989 (ora 19.00), iar primul om a căzut secerat câteva secunde mai târziu. După aceea, tumultul morţii s-a dezlănţuit în cele mai ciudate moduri cu putinţă. Au murit oameni până la 30 decembrie.

Ca şi când marile masacre făcute de Armată n-ar fi fost de ajuns, la Brăila au fost civili împuşcaţi în casele lor, în timp ce-şi aprindeau ţigări, în timp ce conduceau maşini, în joacă sau când îşi reglau antenele de televizor ca să „prindă" Revoluţia de la Bucureşti. S-a murit pe apă, dar şi pe uscat. Un bărbat a murit pentru că un „revoluţionar" înarmat s-a împiedicat pe scări şi a descărcat arma involuntar. „Adevărul" vă spune mâine întreaga istorie.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite