Brăila: Maidanezii, un subiect fierbinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Maidanezii, un subiect fierbinte
Brăila: Maidanezii, un subiect fierbinte

Una dintre problemele majore cu care se confruntă Brăila este cea a câinilor fără stăpân. Deşi autorităţile fac eforturi pentru reducerea lor, de la o lună la alta numărul maidanezilor

Una dintre problemele majore cu care se confruntă Brăila este cea a câinilor fără stăpân. Deşi autorităţile fac eforturi pentru reducerea lor, de la o lună la alta numărul maidanezilor este în creştere.

Brăilenii sunt împărţiţi în două tabere. Iubitorii de animale îi hrănesc şi au grijă de ei pe lângă blocuri şi case. „Nu pot să nu am grijă de aceste biete suflete nevinovate. Nu fac rău nimănui dacă dau de mâncare câinilor de la bloc. Aproape toţi locatarii facem asta. Nu sunt de acord cu cei care dau în animale şi fac scandal mereu că sunt muşcaţi. Câinele nu muşcă dacă nu are motiv”, spune Zamfira, una dintre iubitoarele de animale din cartierul Obor.

La polul opus sunt cei care merg pe stradă cu frica în sân de teama unei muşcături. „Nu pot să merg la serviciu fără să nu am coşmaruri când mă gândesc ce haită am în faţa sediului firmei la care lucrez. Am ajuns în situaţia să-mi sun colegii când ajung la muncă ca să pot intra fără să fiu muşcată. Nu este normal aşa ceva, sunt prea mulţi pe străzi”, spune Cătălina.

Soluţii pentru împăcarea celor două părţi nu se întrezăresc prea curând, asta pentru că padocul deţinut de Vasile Horez la Lacu Sărat este supraaglomerat. Autorităţile s-au gândit chiar şi la varianta de a construi încă un padoc pentru animalele fără stăpân, dar şi la varianta de a-i aduce pe reprezentanţii Vier Pfoten care să se ocupe de sterilizarea câinilor.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite