Magazinele de mobilă au ajuns în pragul falimentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazinele de mobilă nu mai au nici măcar vizitatori
Magazinele de mobilă nu mai au nici măcar vizitatori

Din cauza crizei, vânzările la mobilă şi decoraţiuni interioare au scăzut aproape de zero, iar comercianţii pun lacăte pe magazine.

Până anul acesta, în ajunul Sărbătorilor Pascale, magazinele de mobilă şi de decoraţiuni interioare făceau vânzări record. Anul acesta, nici măcar vizitatorii nu mai trec pragul unor astfel de magazine.

Scăderea puterii de cumpărare în rândul concetăţenilor i-a adus pe comercianţii de mobilă în pragul falimentului.

„De la 1 martie şi până în prezent am vândut un fotoliu de 160 de lei. Atât! Sunt zile în care nu ne trece niciun client pragul. Şi când vin, admiră mobila, spun care le-ar place şi atât", ne-a declarat Simona Ene, vânzătoare la un magazin situat pe strada Şcolilor.

„În anii trecuţi, dădeam în perioada aceasta cel puţin două-trei covoare pe zi. Mai în glumă, mai în serios, anul acesta la închidere spunem că dacă mai vindem un produs, facem safteaua. De luni până astăzi toate vânzările sunt cifrate la vreo 230 de lei. Noroc că am adus muşama, singura care mai merge la vânzare", ne-a declarat Ionela Spătariu, vânzătoare la un magazin de decoraţiuni din Piaţa Mare.

Chirii exorbitante

Spaţiile unde se află magazinele de mobilă sunt destul de generoase. Mobila ce urmează a fi vândută trebuie expusă pentru a atrage privirile şi aceasta înseamnă un consum ridicat de spaţiu. Chiriile percepute de posesorii acestor spaţii comerciale sunt mari.

Peste tot la parterul blocurilor vezi anunţuri cu „De vânzare" sau „De închiriat". „Mobilă îmi trebuie mie, când n-am ce pune pe masă?!", ne-a spus retoric, Mircea Costin, un brăilean de 38 de ani.

„Chiria este de 8.000 de lei pe lună. La aceasta se adaugă curentul electric şi căldura. Pe timp de iarnă în total chiria şi utilităţile au trecut de 10.000 lei pe lună. Cât trebuie să vinzi şi cu ce profit ca să poţi fi rentabil? Pentru plata chiriei până în luna mai am făcut credit la bancă. Dacă nu-şi revin vănzările, în luna mai am închis şandramaua", ne-a spus Ionuţ Stanciu, administratorul unui magazin situat pe strada Şcolilor.

Adio comerţ pe Dorobanţi

Comercianţii de mobilă sunt îngrijoraţi de faptul că până la ieşirea din criză vor fi ruinaţi de cei care deţin spaţiile comerciale şi care trăiesc bine mersi din chirii, fără să facă ceva în folosul cetăţenilor. În ultima vreme, câteva magazine de mobilă situate pe strada General Eremia Grigorescu şi Bulevardul Dorobanţilor şi-au închis porţile.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite