Mădălina – Diana Mucea, fetiţa de la ţară cu nota 10 la Evaluarea Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cei 3.200 de absolvenţi de clasa a VIII-a, de anul acesta, Mădălina - fiica unui poliţist local din satul Plopu - s-a situat a patra, obţinând nota 10 atât la română, cât şi la matematică.

Născută într-o familie de oameni simpli de la ţară, Mădălina - Diana Mucea, din satul Plopu, Ianca, un copil sfios şi cuminte, îndrăgostit de studiu, "le dă lecţii" copiilor de bani gata de la oraş.
Mădălina a reuşit să obţină acum, la finele clesei a VIII-a, nota 10 la Evaluările Naţionale, atât la limba română, cât şi la matematică.

Eleva de la Şcoala cu clasele I-VIII Plopu s-a situat, în ierarhia finală, a IV-a din totalul de aproximativ 3.200 de absolvenţi de gimnaziu din judeţul Brăila.
Ierarhia a fost stabilită cumulând media de la Evaluările Naţionale cu media de absolvire a claselor V-VIII şi împărţind rezultatul obţinut la doi.

A muncit mult


"Deşi a acordat o atenţie deosebită disciplinelor de bază, limba română şi matematica, Mădălina nu a neglijat celelalte materii, ţelul ei fiind acela de a obţine rezultate scontate în tot ceea ce a întreprins, să combată stereotipul conform căruia elevii din mediul rural sunt nepregătiţi. Deşi este produsul unei şcoli de la ţară, Mădălina este o elevă deosebită, care merită să fie promovată", a spus profesoara de istorie a fetei de la Plopu, Dana-Violeta Bădără.


Aceleaşi gânduri frumoase şi cuvinte de laudă le-a avut diriginta Mădălinei, profesoara de matematică Gabriela Mihalache. Cu siguranţă, Mădălina va rămâne mult timp în sufletele celor de la şcoala din Plopu.
Mădălinei îi este greu să se laude cu rezultatele ei, obţinute, de altfel, cu multă trudă şi multe sacrificii. Astfel că directorul şcolii, prof. Viorel Drugău, a vorbit în numele elevei eminente.


"Suntem onoraţi să avem o absolventă de 10 la Evaluarea Naţională. Mădălina este o adolescentă perseverentă, înzestrată cu inteligenţă şi care a învăţat, nai ales, să înveţe. A muncit mult, iar acum se bucură, alături de părinţi, de roadele muncii. Îmi amintesc că ne-a atras atenţia încă din clasa a IV-a, când s-a întors cu o menţiune de la Concursul Judeţean de Ortografie "Ion Creangă". În clasa a VI-a, a luat Premiul I la acelaşi concurs", a precizat prof. Drugău.


Deşi s-a pregătit doar la matematică, cu un profesor de la ţară, adolescenta din Plopu a obţinut 10 la Evaluările Naţionale, luând-o înaintea miilor de absolvenţi de clasa a VIII-a, care s-au pregătit ani la rând pentru accederea la un liceu bun. Mădălina a optat pentru Colegiul "Gh. M. Murgoci", Ştiinţe Sociale.


Premiantă ani la rând, Mădălina Mucea a participat la mai toate concursurile judeţene de matematică şi română, obţinând locuri fruntaşe. În clasa a VII-a, a luat menţiune la Olimpiada de biologie, precum şi într-a VIII-a, la Olimpiada de religie.
Tot în clasa a VII-a a luat nota maximă la proba scrisă, la Concursul Naţional "Memoria Hohlocaustului".


Repere pentru colegi şi profesori

Dacă ar fi să-l cităm pe directorul instituţiei de învăţământ unde a învăţat Mădălina, "rezultatele obţinute de ea vor reprezenta, multă vreme, repere pentru activitatea elevilor şi cadrelor didactice de la şcoala din Plopu". Premianta a dovedit tuturor că se poate, chiar dacă locuieşti într-un sat, la zeci de kilometri de Brăila.


Întrebări şi răspunsuri

Ne poţi enumera câteva din realizările tale de până acum?


M.D.M.: "Am luat Premiul I în clasa a V-a, la Concursul Interjudeţean de Matematică "Rural Math", la fel şi în clasa a VI-a, la acelaşi concurs. De asemenea, în clasa a VI-a, am obţinut Premiul I la Concursul Judeţean de Ortografie "Ştii să scrii corect?". Alte Premii I le-am obţinut în clasa a VII-a, la Concursul Judeţean de Matematică "Alpha Math", Concursul de Matematică "Epsilon" şi Concursul de Matematică "Potagora".

Îţi place foarte mult matematica, dar ai obţinut rezultate de excepţie şi la celelalte discipline. Ne poţi exemplifica?


M.D.M.: "Da, spre exemplu la limba română. A mai obţinut Premiul III la Concursul "Memoria Holocaustului" (deşi la proba scrisă am fost pe locul I), şi menţiune la Olimpiada de biologie, faza pe judeţ, respectiv Olimpiada de religie desfăşurată în clasa a VIII-a. N-aş fi reuşit aceste performanţe fără ajutorul părinţilor şi al profesorilor de la Şcoala din Plopu".


Ce-i place

Îmi place să citesc, citesc orice gen de carte, iar cartea mea preferată este "Singur pe lume", de Hector Malot. De asemenea, ascult orice gen de muzică, mai puţin manele. Îmi place să călătoresc, cel mai mult mi-au plăcut Cheile Bicazului. Îmi plac lăcrămioarele.

Ce nu-i place

Nu-mi place bârfa şi nu-mi plac oamenii neserioşi. Nu-mi plac cei care îi influenţează negativ pe semenii lor. De exemplu, elevii care nu învaţă îi determină pe elevii buni să renunţe la învăţat. Nu-mi plac, de asemenea, ura, răutatea, lăcomia şi, nu în ultimul rând, falsitatea.


Profil

Născută: 15 mai 1996, Brăila,
Ocupaţie: elevă, absolventă a clasei a VIII-a, Şcoala cu clasele I-VIII Plopu, Ianca.
Familie: mai are o soră de 7 anişori, Andreea.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite