MÂINE ÎN "ADEVĂRUL": Începe Revoluţia de la Brăila!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Desant „Adevărul" la malul Dunării! Începând de mâine, ziarul „Adevărul" dedică, în cadrul serialul „Misterele Revoluţiei", şase episoade Brăilei! Vom prezenta o imagine nefardată a lui „Decembrie 1989" în oraşul lui Panait Istrati.

Revoluţia, aşa cum a fost ea în Brăila, are în primul rând latura ei tragică, întipărită în cifrele seci din bilanţul victimelor înregistrate în urmă cu 21 de ani: 42 de morţi şi 99 de răniţi. Dincolo de această realitate dură stă o imagine de ansamblu de-a dreptul şocantă, care se confundă, de fapt, cu cauza vărsărilor de sânge care au marcat evenimentele din Brăila în decembrie 1989.

image


Imaginea arată aşa: soldaţii Armatei române şi membrii Gărzilor Patriotice au fost puşi să asigure paza unor clădiri aflate faţă în faţă fără să ştie unii de existenţa celorlalţi, ofiţerii au dat ordine de foc la microfon, prin staţia de amplificare, zeci de blocuri au fost scotocite în căutarea teroriştilor, s-au aruncat grenade în lifturi şi în subsoluri. Între 23 şi 30 decembrie, militarii din Garnizoana Brăila au tras peste 150.000 de cartuşe fără să identifice vreun inamic real.
Mai mult, de la Brăila nu a lipsit generalul Marin Pancea, un intim al generalului-spion KGB Nicolae Militaru. Adevărul iese la lumină, începând de mâine, doar în "Adevărul".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite