Locurile de parcare sunt insuficiente/Vezi aici cum şi-au rezervat locul câţiva brăileni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se întâmplă în cartierul Obor, pe strada Rândunicii, lângă calea ferată. Brăilenii care au reuşit să prindă un loc de parcare se pot considera fericiţi. Pentru alţii, acolo unde asfaltul nu mai este suficient, conductele de termoficare ţin loc de uşă de garaj, iar spaţiul verde, de parcare.

Numărul maşinilor a crescut în ultimii ani, iar locurile de parcare nou înfiinţate sunt puţine. Cine a reuşit să prindă un loc acolo unde şi-a dorit se poate declara mulţumit. Alţii au reuşit să prindă un garaj în apropierea locuinţei.

Numărul cererilor depuse la Direcţia de Administrare şi Gospodărire Locală este de ordinul miilor, dar nu toate vor putea fi soluţionate imediat.

"În acest moment avem mai multe solicitări pentru locuri de parcare. Se vor face noi locuri de parcare. Am vorbit cu domnului primar despre acest lucru", ne-a asigură Dan Apostol, directorul DAGL.

În cartierul Obor, în apropierea căii ferate, oamenii au găsit o metodă inedită pentru a-şi asigura locul de parcare. Pentru a fi siguri că cei veniţi în vizită vor ştii că acolo este locul unei anumite maşini, au "însemnat" cu vopsea albă numărul de înmatriculare al autoturismului pe ţevile de termoficare, iar lungimea maşinii este delimitată de două dâre de vopsea trasate vertical.

Garajul, mai tare ca parcarea

Cei care au garaj spun că sunt mulţumiţi că astfel maşinile lor sunt în siguranţă.

"Îmi ţin maşina în garaj şi am siguranţa că acolo nu se întâmplă nimic. În urmă cu patru ani am construit garajul şi am plătit la acea vreme 1.000 de lei, dar a meritat", spune Georgel Sima, 40 ani.

Printre maşinile aflate în una dintre parcările nou înfiinţate la blocurile din acelaşi cartier, un brăilean lucrează de zor la maşină.

image

"Când au venit şi au întrebat cine vrea locuri de parcare mi-au dat spaţiu aici, unde am avut maşina. Este bine că au făcut parcarea aceasta, chiar era nevoie. Mai rău de cei care nu au unde să parcheze", spune Matei care adaugă că plăteşte 48 de lei/trimestru

Noi locuri de parcare cu taxă

Directorul DAGL a declarat la ultima şedinţă a CLM că intenţionează să dubleze numărul parcărilor existente şi că cel mai probabil se va face o parcare cu plată în zona cimitirului Sf. Constantin. Menţionăm că taxa de parcare este acum de 16 lei/lună, indifferent unde este amplasat locul de parcare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite