Brăila:Locuitorii de pe strada Griviţei sunt rebranşaţi gratuit, dar trebuie să achite conductele din curtea proprie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma lucrărilor de modernizare a străzii Griviţei, conductele de apă vechi de 100 de ani au fost înlocuite, iar utilizatorii din zonă au fost rebranşaţi gratuit, numai că reţeaua se opreşte la poartă.

În urma lucrărilor de modernizare a străzii Griviţei, conductele de apă vechi de 100 de ani au fost înlocuite, iar utilizatorii din zonă au fost rebranşaţi gratuit, numai că reţeaua se opreşte la poartă.

În lucrările de amploare de pe strada Griviţei, de opt milioane de euro, conductele de apă şi reţeaua de canalizare au fost înlocuite cu altele noi.

Din păcate, unii locuitori din zonă au înţeles că odată cu schimbarea acestor conducte, lucrările vor fi continuate chiar şi-n curţile proprii. Aşa că atunci când li s-a spus că astfel de lucrări costă, au sărit, nemulţumiţi.

„Conform contractului nou trebuie să executăm lucrarea pe domeniul public şi să ne oprim acolo unde începe proprietatea oamenilor. La acest nivel se face şi s-a făcut racordarea la apa potabilă şi la canalizare. Noi nu avem nici dreptul, nici obligaţia de a efectua lucrări pe proprietăţile riveranilor", ne-a declarat maistru Constantin Nisipeanu, cel care răspunde pe teren de efectuarea corectă şi în standardele de calitate a lucrărilor.

image

Preţul, în funcţie de lucrare

„Eu am solicitat să fie continuată lucrarea la mine în curte şi am fost refuzat, spunându-mi-se că nu este treaba dânşilor. Dar unul dintre meseraiaşi a venit, mi-a spus ce să cumpăr şi într-o seară mi-a făcut legăturile pe care le doream. Două nipluri, două coturi, un Teu şi opt metri de ţeavă de platic PE, cu manoperă, m-au costat 80 de lei", ne-a declarat Vasile Coadă, 73 de ani, locuitor de pe strada Griviţei.

image

„Credeam că schimbă ţevile şi în curte pentru că şi aşa sunt vechi şi ruginite. Am înţeles însă că trebuie să plătim pentru lucrare pentru că nu intră în contractul de refacere a străzii", ne-a declarat Ana Duca, 72 de ani.

image

„Pentru cei care au instalaţiile foarte vechi acum este momentul să le schimbe sau să le repare. Trebuie însă să ştie că lucrările sunt ale proprietarilor locuinţelor, nu ale contractantului lucrării sau ale primăriei", a specificat maistrul Nisipeanu.

Ai, n-ai bani, îţi iei reţea nouă

Pentru a extinde lucrările pe proprietăţi lor, oamenii care locuiesc pe strada Griviţei trebuie să scoată din buzunare între 70 şi 150 de lei, în funcţie de locul de unde cumpără materialele şi cât de complexă este lucrarea. Problema este că mare parte dintre reţele sunt dezafectate tot din cauza lucrărilor.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite