Liceul "Grigore Moisil" din Brăila a fost reabilitat cu o economie de 1,5 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii Grupului Şcolar „Grigore Moisil" din municipiu şi-au reluat, astăzi, cursurile într-o clădire complet renovată. Imobilul pentru a cărui renovare se preconizaseră iniţial şase milioane de lei, a costat, într-un final cu 1,5 milioane de lei mai puţin.

Lucrările au fost realizate de S.C. Construct P&G SRL, cu finanţare prin Regio - POR. Programate iniţial să se deruleze pe o perioadă de 18 luni, lucrările au fost finalizate cu câteva luni mai devreme, realizându-se o economie de 1.455.207 lei, faţă de valoarea iniţială a proiectului de 5.904.909 lei.

A fost consolidată fundaţia clădirii, întărite planşeele din beton armat şi grindele de susţinere, au fost înlocuite acoperişul, tâmplăria ferestrelor şi uşilor din lemn cu tâmplărie interioară de lemn de stejar şi exterioară cu PVC şi geam termopan.

Primarul Simionescu verifică înălţimea coşului de baschet.

S-au făcut reamenajări interioare şi exterioare, s-au înlocuit instalaţiile sanitare şi electrice. De asemenea, a fost montată o centrală termică cu reglare electronică.

Mobilier reparat la „Brâncuşi"

Clădirea liceului a fost construită şi dată în folosinţă în 1963 , iar până la momentul demarării lucrărilor de reabilitare prin POR nu s-a mai realizat nicio intervenţie majoră asupra sa.

„Autoritatea locală a acoperit o serie de lucrări neeligibile astfel încât această clădire să fie adusă la acest stadiu. Cu ajutorul colegilor de la „Brâncuşi" a fost reparat mobilierul şcolii şi avem promisiuni că această problemă va fi rezolvată cât de curând", a precizat viceprimarul Doiniţa Ciocan.

Noul director al liceului, Florica Ani Gagu, a primit ca sarcină din partea primarului să păstreze cu sfinţenie documentaţia clădirii.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite