Liceenii: „Suntem cobaii şefilor Învăţământului românesc!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele obţinute la ultimul bacalaureat i-a descumpănit pe elevii care au trecut acum în clasa a XII-a. Tot mai debusolaţi de experimentele la care sunt supuşi în fiecare an, elevii, care peste un an vor intra în focul examenelor, se întreabă de ce au mai tocit băncile şcolilor până acum.

Examenul de bacalaureat de anul acesta, cotat de diriguitorii învăţământului naţional ca fiind o „oglindă a realităţii", a fost o competiţie menită a crea o mare degringoladă, spun elevii, şi a ridicat semne de întrebare în rândul celor aflaţi în ultimul an de liceu. Tot mai mulţi tineri se întreabă dacă se merită să înveţe şi să fie trataţi ca nişte infractori puşi pe furăciuni.


„Reforma este de fapt experiment, iar noi suntem cobaii lor", spun tinerii. „Nu a existat an în care să nu se producă aşa numita reformă. Care, cum vine în fruntea ministerului, face reformă. Iar noi nici nu mai ştim ce trebuie să învăţăm. Pur şi simplu suntem victimele neîntrebate şi neluate în seamă ale tuturor conducătorilor învăţământului de până acum, cobaii experimentelor lor", ne-a spus Cristi Gorgan, elev în clasa a XII-a, profil real.


Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite