Leii şi tigrii de la Zoo, ţinuţi „la gura sobei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca să nu sufere de frig, în adăposturile animalelor se face zilnic focul, astfel că temperaturile în interior sunt ca la tropice. Nici maimuţa, singura rămasă de o bună bucată de vreme pe afară, nu se plânge. Şi ea are o cameră încălzită, unde stă în cursul zilei sau al nopţii, după cum doreşte.

Leii şi tigri de la Grădina Zoologică din Brăila au parte de un tratament preferenţial în aceste zile. În sobele din adăposturi, îngrijitorii bagă câte două trei roabe de lemne, pentru ca felinele să iasă cu bine din iarnă.
„Sunt animale care trăiesc în zone mult mai calde decât la noi, cu variaţii ale temperaturilor mult mai mici. Aşa că le asigurăm temperaturi la care să-şi poate regla metabolismul", ne-a declarat Nelu Gheorghe directorul parcului.

image

Tumbe în zăpadă
În ciuda temperaturilor scăzute şi a zăpezii de care felinele au avut cum se cuvine parte, ca şi celelate animale, de altfel, zilnic, atât leii cât şi tigrii pot fi văzuţi ieşind să-şi dezmorţească labele prin zăpadă.
Cel mai bine se simte tigrul care nu ezită, de fiecare dată când iese din cuşcă, să se tolănească pe zăpadă sau chiar să se rostogolească prin ea, spre deliciul copiilor care vin, în număr mult mai mic decât vara, să vadă animalele de la Zoo.
„Venim săptămânal la zoo pentru că fetiţa ne roagă să o aducem aici. Are numai patru anişori şi o atrag foarte mult animalele. Este uneori chiar dezamăgită că nu a reuşit să vadă toate vietăţile dar îi explicăm că le este frig şi lor şi de aceea stau la căldură", ne-a spus Ioana Vâlcu, care era cu fetiţa de 4 ani în vizită la Zoo.

image

Lecţie în natură
De altfel, în ciuda faptului că afară este iarnă şi oamenii sunt mult mai puţin predispuşui să vină la Grădina Zoologică, sunt zile în care numărul vizitatorilor este chiar mulţumitor.
„Zilele trecute, am avut două grupuri de copii din clase primare, care au venit şi au primit o lecţie de biologie în natură. Au văzut lupii şi le-a fost explicat comportamentul, acum iarna, când se stabilesc ierahiile. A fost o curiozitate pentru ei faptul că ursul pe care se aşteptau să-l vadă hibernând era bine mersi prin ţarc", a adăugat directorul parcului.


Li s-a explicat că acesta este comportamentul urşilor care trăiesc în captivitate. „Având hrană la discreţie, ei nu mai acumulează grăsime toamna şi nu mai hibernează asemenea rudelor lor din sălbăticie", ne-a explicat directorul grădinii, în timp ce făcea una dintre verificările zilnice asupra modului în care sunt îngrijite animalele. Zilnic, pentru animale, se cheltuie circa 500 de lei.

image
Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite