Legumele sunt un lux pentru săracii Brăilei/Află de aici care este câştigul mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creşte numărul celor care rămân fără venituri şi, totodată, scade numărul celor care ajung să-şi mai cumpere legume pentru a-şi pune zarzavaturi pentru iarnă.

"De la lună la lună, alimentele, gazele, electricitatea, combustibilul, toate se scumpesc. Pâinea s-a scumpit în urmă cu o săptămână. Legumele sunt scumpe, în piaţă ardeii gogoşari sunt cinci lei/kg. Cum să te aprovizionezi de iarnă, dacă eşti pensionar?", se întreabă Ion Ivan, 62 de ani, pensionar (foto).

image

Nici şomerii nu o duc mai bine.

"Am şomaj de 602 lei şi nu mă descurc de la o lună la alta. Mă împrumut ca să plătesc banca şi intru tot mai mult în datorii", spune Alexandra Busuioc, 39 ani.

Realitate cruntă la Brăila: Ajutoarele UE reînvie moda cozilor comuniste

Salarii tot mai mici

Culmea, dacă numărul salariaţilor brăileni este în scădere, potrivit statisticilor, şi pensionarii sunt tot mai puţini.

"La sfârşitul semenstrului I 2010, numărul salariaţilor din judeţul Brăila a fost de 71.539 de persoane, mai mic cu 1.595 de persoane decât la sfţrşitul lui ianuarie 2010", spune directorul executiv al Direcţiei Regionale de Statistică Brăila, Anca Constantin.

image

"La nivelul lunii septembrie, în evidenţele Casei Judeţene de Pensii sunt 97.972 de pensionari de asigurări sociale, în timp ce în aceeaşi perioadă a anului trecut aveam 98.670", spune Sorin Enache, directorul Casei de Pensii.

Angajaţii rămaşi primesc lefuri derizorii, fie ei salariaţi ai statului sau ai firmelor particulare.

"Câştigul salarial mediu brut la sfârşitul semestrului I a fost de 1.456 lei/persoană, cu 25,4 % mai mic (495 lei/persoană) decât cel înregistrat la nivelul economiei naţionale, de 1.951 lei", spune directorul de la Statistică, Anca Constantin.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite