Legea trebuie respectată şi la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce justiţia brăileană dă câştig de cauză solicitărilor CET în ceea ce priveşte executarea asociaţiilor de proprietari pentru sumele datorate, inclusiv penalităţile, deşi Legea 175 /2010 spune cu totul altceva, la art. 2 paragraful 4, la Galaţi, instanţele de judecată au început să oblige furnizorii locali de utilităţi să respecte Legea 175 din 2010, privind ştergerea penalităţilor acumulate la întreţinere de p

Sentinţa pronunţată în dosarul nr. 5487/233/2009 şi altele pronunţate în procese similare fac referire la faptul că, pentru prima dată, o instanţă de judecată a invocat Legea 175 din 2010, privind ştergerea penalităţilor acumulate la întreţinere de populaţia cu venituri mici, şi a dispus respectarea ei.

„Prezentei sume cu titlu de majorări de întârziere i se vor aplica dispoziţiile Legii 175/2010, în măsura în care sunt îndeplinite condiţiile legale din actul normativ mai sus arătat", precizează instanţa.

„La Galaţi, aproximativ 30% dintre dosarele în care se acordă asistenţă asociaţiilor de proprietari au primit, până acum, sentinţe în care instanţa dispune respectarea Legii 175. Dosarele în care instanţa a rămas în pronunţare vor primi, probabil, sentinţe similare", a declarat Marian Covache, preşedintele Federaţiei Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite