Lasă spitalul gol: O sută de asistenţi medicali de la Brăila pleacă în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După ce au protestat vehement, asistenţii iau drumul străinătăţii
După ce au protestat vehement, asistenţii iau drumul străinătăţii

Deja, peste o sută de asistenţi din principala unitate medicală a judeţului Brăila s-au pregătit să ia drumul străinătăţii. În timp ce Sanitas şi Consiliul Judeţean negociază pentru a mai pune pe liber încă 80 de angajaţi ai Spitalului de Urgenţă Brăila, asistenţii cu state vechi în sistem pleacă de bunăvoie.

După ce luna trecută au ţinut primele pagini ale ziarelor prin protestul lor spontan, cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă au schimbat macazul.
Deşi de miercuri încep negocierile pentru disponibilizarea a încă 80 de persoane din unitate, spitalul se va confrunta, în scurt timp, cu un deficit de asistenţi. O sută de cadre specializate au cerut ministerului de resort acte doveditoare de studii pentru a pleca în străinătate.


Totul s-a întâmplat în ultimele două săptămâni: cele o sută de cadre medicale au solicitat "certificatul de conformitate".

Asistenţii preferă să lucreze şi ca infirmieri numai să scape de sistemul sanitar românesc. În acest mod, nu este exclus ca Sanitasul să negocieze concedierea personalului tehnic şi TESA, dar şi racolarea de noi asistenţi.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite