Lacu Sărat, fără bani şi statut de staţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În staţiune, turiştii se tratează după ureche şi folosesc nămolul după cum ştiu de la bătrâni
În staţiune, turiştii se tratează după ureche şi folosesc nămolul după cum ştiu de la bătrâni

Staţiunea Lacu Sărat nu a intrat pe lista staţiunilor balneare şi balneo-climaterice aprobată de Guvern. Lista a fost aprobată zilele trecute şi cuprinde 20 de staţiuni.

În ciuda promisiunilor ministrului Elena Udrea care, în cursul ultimei vizite la Brăila, a precizat că Lacu Sărat va primi statutul de staţiune balneară şi bani de la Guvern pentru investiţii, locaţia aflată la 5 km de municipiul Brăila, nu se regăseşte pe lista aprobată zilele trecute de Guvern.
„Lacu Sărat va fi categoric staţiune balneară. Zona va fi prinsă în proiect şi modernizată", declara ministrul Elena Udrea, în septembrie.


Proiectul Guvernului prevede pe lângă acordarea statutului de staţiune balneară sau balneo-climaterică şi alocarea unor fonduri pentru modernizări. Din păcate, în Staţiunea Lacu Sărat nu se poate investi până când Primăria municipiului Brăila şi Primăria Chiscani nu clarifică problema proprietăţii asupra terenului.


Între cele două primării există un lung conflict în instanţă privind administrarea staţiunii şi care dintre ele are dreptul de a încasa taxe şi impozite.
„Comuna Chiscani are vreo patru - cinci procese cu diverse firme care au sediul pe platforma chimică sau în acea zonă, pe partea de administraţie pentru încasarea taxelor şi impozitelor", ne-a declarat primarul Brăilei, Aurel Simionescu.


„Şmecherii ăştia doi..."


„O să vedem care au fost argumentele şi criteriile includerii pe lista staţiunilor. Am înţeles că este vorba de infrastructură, servicii", a adăugat acesta referitor la neincluderea Lacului Sărat pe lista celor 20 de staţiuni balneare aprobată de Guvern.


Contactat telefonic de către reporterii Adevărul, Ion Crăciun, primarul comunei Chiscani a răspuns ferm că motivul neincluderii Lacului Sărat pe lista celor 20 de staţiuni balneare este conflictul cu Primăria Brăila. „Din cauza faptului că suntem în litigiu, de aceea nu a fost inclusă. Primăria Brăila a dat în judecată Primăria Chiscani. Avem bani de la Guvern care stau blocaţi în Trezorerie şi nu-i putem folosi. Şmecherii ăştia doi, Stancu şi Simionescu...", a declarat Ion Crăciun.


Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu s-a oferit de mai multe ori să ia, temporar, în administrare staţiunea Lacu Sărat pentru a face investiţii şi apoi să o dea înapoi primăriei care va câştiga în instanţă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite