Lacu Sărat din Brăila, destinaţie de turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă sunteţi un loc în care să vă petreceţi weekendul, vacanţa sau concediul, aici în Brăila, staţiunea Lacu Sărat este o alegere excelentă. Aflată la doar cinci kilometri de oraş, în staţiune se ajunge foarte uşor şi repede cu tramvaiul sau cu maşina. Nămolul şi apă sărată de aici sunt recunoscute pentru proprietăţile lor curative.

Staţiunea se află pe malul lacului şi este înconjurată de un parc de 40 de hectare, oferind un cadru deosebit pentru odihnă şi relaxare. Cum vine căldura, brăilenii iau cu asalt lacul.
Fie că vin pentru a sta la un grătar sau la plajă, oamenii ajung la primele ore ale dimineţii. În afară de cei care vin aici pentru distracţie, mai există un segment de populaţie, persoanele care vin la staţiunea Lacu Sărat pentru tratament.
Nămolului din Lacu Sărat i s-a dus vestea în toată ţara. În fiecare vară staţiunea este plină de turişti care vin să-şi trateze problemele de sănătate. În mod tradiţional oamenii fac împachetări cu nămolul care are un conţinut de sare foarte ridicat.
Nămolul sapropelic ce se extrage din lac are un conţinut ridicat de hidrogen sulfurat şi este utilizat pentru tratarea unei game însemnate de afecţiuni reumatismale. După ce se usucă, nămolul este spălat, pe piele rămânând sarea care are efecte benefice, multe dintre ele chiar neaşteptate. În această primăvară nivelul apei a fost mult crescut, peste cotele normale, însă odată cu venirea căldurii, apa mai scade. Cu cât scade cu atât şi concentraţia sării este mai mare şi are efecte mai puternice.
Baza de tratament
Pentru persoanele care vin la tratament şi caută cazare, în staţiune există două hoteluri: Flora şi Lacu Sărat. Hotelul Flora are o capacitate de 106 camere duble, restaurant, bar de zi, bază de tratament, farmacie, sală şi teren de sport. Baza de tratament este dotată cu bazin hidro-kinetoterapie, saune, sală de gimnastică. Serviciile includ tratament balnear, reumatologic, de recuperare, de întreţinere.
„Paleta de servicii este foarte largă. Sunt 1.500 de proceduri pe zi", ne-a declarat Sorin Boşneag, director Unita Turism, Sucursala „Traian".
"Vin dimineaţă şi stau până la 12.00, apoi mă retrag la umbră în staţiune, mănânc ceva la o terasă sau stau pe o bancă la umbră şi mănânc ce mi-am adus de acasă. După amiază revin. Fac în fiecare vară câte 20 de zile de plajă şi nămol şi mă simt bine tot anul", ne-a explicat Tatiana Marin, 78 de ani.
"Odinioară, toată lumea bună a Brăilei mergea în weekend la Lacu Sărat. Exista tramvai electric până în staţiune, încă din anul 1900. Din 1904, oraşul era iluminat electric. Din Lacu Sărat, se puteau face excursii în Monument, Grădina Publică, Port, precum şi în toate celelalte zone atractive ale oraşului. Străinii erau încântaţi de ceea ce li se oferea", a precizat directorul Arhivelor Brăila, Giani Oltianu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite