Brăila: La cumpăna dintre ani, cerul se deschide!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria va organiza un foc de artificii de 20 de minute şi va invita artişti locali
Primăria va organiza un foc de artificii de 20 de minute şi va invita artişti locali

În vreme ce mii de brăileni sunt aşteptaţi în Piaţa Independenţei pentru a petrece, preoţii vor sluji pentru un an mai bun. În biserici, prelaţii vor citi moliftele Sfântului Vasile, noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie fiind singura din an în care toţi slujitorii lui Dumnezeu rostesc slujbele lui Vasile cel Mare.

Legenda spune că noaptea de Revelion nu este doar prilej de chef şi voie bună, ci şi moment de pioşenie, rugăciune şi aducere aminte. E noaptea în care, la cumpăna dintre ani, îndrăgostiţii se sărută sub crenguţele de vâsc şi îşi pun dorinţe pentru anul următor.


E noaptea în care se sparg paharele după ce au fost golite de şampanie pentru a alunga relele, noaptea în care se joacă, la ţară, capra şi ursul, pentru a aduce bogăţie în bătătură.


E noaptea în care, spun bătrânii, se deschide cerul, iar, în lăcaşele de cult, preoţii citesc cu toţii în acelaşi timp moliftele Sfântului Vasile cel Mare. Rugăciunile sunt cu atât mai speciale cu cât, în alte zile din an, nu sunt rostite decât de monahii curajoşi care fac slujbe de exorcizare, pentru cei posedaţi.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite