La Curtea de Apel Galaţi, staţiunea Lacu Sărat a fost “adjudecată” de administraţia din Chiscani, în detrimentul Primăriei Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurel Simionescu, primarul Brăilei
Aurel Simionescu, primarul Brăilei

Reamintim că între Brăila şi Chiscani se duce o luptă pentru stabilirea hotarelor de mai bine de şase ani. Chiscaniul are deja Mall-ul, de unde câştigă anual 1,6 milioane de lei, dar şi Platforma Chimică.

Lacu Sărat este la un pas de a trece în curtea Chiscaniului, comuna vecină municipiului Brăila. Primăria Chiscani are deja 570.000 de lei, de la ministrul Elena Udrea, cu care vrea să reabiliteze staţiunea.

Curtea de Apel Galaţi s-a pronunţat, la finele acestei săptămâni, în conflictul dintre administraţiile din Brăila şi Chiscani.

Instanţa de apel a decis, aşa cum au decis şi judecătorii de la Tribunalul din Brăila: Staţiunea Lacu Sărat, cu toate bunurile ei, este a chiscănenilor.

Mai există, însă, o ultimă cale de atac: recursul în anulare, la Înalta Curte.

Ion Crăciun, primarul comunei Chiscani

"Cred că se va ajunge, totuşi, la Curtea Supremă. Nu cred că se lasă aşa uşor Primăria Brăila, deşi, până acum, noi am câştigat în toate instanţele: Judecătorie, Tribunal, Curte de Apel", ne-a declarat Ion Crăciun, primarul comunei Chiscani.

Puncte de plecare

Conflictul dintre cele două administraţii pleacă de la o mai veche împărţire teritorială a judeţului. Până în 1968, Chiscaniul era parte din oraşul Brăila. Legea 2 din 1968 prevede delimitarea oraşului Brăila şi a comunei Chiscani, însă juriştii celor două administraţii văd diferit acest aspect.

Potrivit unei prime delimitări - susţine Crăciun - terenul pe care se află acum Mall-ul, Combinatul Chimic şi Colonia de la Kilometrul 10, dar şi Staţiunea Lacu Sărat, este al Chiscaniului.

Anual, de la Mall, Chiscaniul încasează 1,6 milioane de lei. Mai mult, Înalta Curte a dat câştig de cauză Chiscaniului în privinţa Platformei Chimice, unde se află şi Termocentrala CET. Miza zilei este, astăzi, Staţiunea Lacu Sărat.

570.000 de lei pentru Lacu Sărat

Dar nici Primăria Brăila nu se lasă. „Atât Staţiunea Lacu Sărat cât şi fostul combinat s-au ridicat din investiţiile municipalităţii, în anii 80, deoarece, să nu uităm, cu ani în urmă, comuna Chiscani era localitate suburbană a Brăilei şi se bucura de un statut special. Acum, Primăria Chiscani spune că atâta timp cât obiectivele sunt pe teritoriul ei, se consideră îndreptăţită să fie unicul colector de taxe şi impozite", ne-a declarat primarul municipiului Brăila Aurel Simionescu.

"Noi vrem Staţiunea Lacu Sărat fiindcă avem bani de doamna Elena Udrea ca s-o reabilităm. Avem la Trezorerie 570 de mii de lei, pentru studii de fezabilitate", ne-a declarat Ion Crăciun, primarul comunei Chiscani.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite