La Brăila brazii sunt scumpi şi la preţ şi la vedere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Copae este sigur că-şi va vinde marfa deoarece a primit comenzi pentru brazi
Marian Copae este sigur că-şi va vinde marfa deoarece a primit comenzi pentru brazi

Primii brazi scoşi la vânzare în pieţele brăilene au preţuri ce pornesc de la 80 de lei şi ajung chiar şi până la 600 de lei. Oferta este destul de redusă iar preţurile piperate comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, semn că deocamdată comercianţii testează piaţa.

În prima zi de comercializare a brazilor în Brăila doar doi vânzători s-au încumetat să iasă cu marfa în cele mai importante pieţe din oraş.

Pentru că aşa au decis autorităţile, brazii şi molizii pot fi comercializaţi doar în anumite locuri din pieţe, acolo unde în toamnă s-a vândut varză, , după cum au precizat reprezentanţii Administraţiei Pieţelor, Târgurilor şi Oboarelor.

Pentru asta, doritorii trebuie să depună o cerere la administratorul pieţei, însoţită de documentele justificative, printre care şi autorizaţia de comercializare primită de la Ocolul Silvic de unde au achiziţionat marfa.

Brazi din Vrancea

Oferta este slabă deocamdată, iar preţurile pomilor de Crăciun pornesc de la 80 şi ajung la 150 de lei în Piaţa Mare şi de la 150 până la 600 lei, în Piaţa Concordiei, motiv pentru care şi vânzările sunt slabe.

Aici, primii brazi au fost aduşi de la Lepşa, toţi unul şi unul, dar care nu au reuşit să stârnească interesul cumpărătorilor. Vânzătorii spun că cei mai mulţi doar se uită şi întreabă de preţuri.

"Eu i-am adus pe comandă că altfel nu mă încumetam să aduc atâţia şi de dimensiuni aşa mari", ne-a spus Marian Copae.

Acesta a ocupat una din parcările din piaţă cu 50 de brazi ce depăşesc patru metri înălţime, pentru a avea o alternativă în cazul în care cei care i-au făcut comenzi nu mai vin să cumpere.

În zilele următoare vor fi aduşi şi brazi de dimensiuni mai mici şi la preţuri pentru buzunarele brăilenilor de rând pentru că este ştiut că aceştia îi preferă pe cei ieftini şi aşteaptă până în Ajunul Crăciunului când preţurile scad cu până la 50%.

De aceea este de aşteptat ca numărul comercianţilor să crească în perioada următoare, iar preţurile să scadă.

Controale de la Direcţia Silvică şi Poliţie

Direcţia Silvică Brăila nu are pepiniere de brazi. De aceea, singurul lucru pe care îl pot face reprezentanţii acestei instituţii este supravegherea transportului şi comercializării pomilor de Crăciun.

„În cazul nostru, facem patrule şi controale împreună cu Poliţia şi celelalte instituţii abilitate în vederea depistării şi combaterii de infracţiuni la Legea Codului Silvic", ne-a declarat directorul Direcţiei Silvice Brăila, ing. Cristian Gurgu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite