La Brăila, în prag de Florii, peştele redevine mâncarea săracului. Vezi aici preţurile scrumbiei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai "popular" peşte din oraşele dunărene a ajuns la preţul din 2006, scăzând de la 20 de lei kilogramul, anul trecut, la 10-12 lei, în acest an. S-au scumpit însă macroul şi carasul, care au ajuns să rivalizeze cu cel mai solicitat peşte de Florii, scrumbia de Dunăre. Crapul costă 18-20 de lei, ca şi somnul şi peştele alb.

image

Comercianţii spun că nu au mai avut scrumbie în ajun de Florii la preţuri de 10-12 lei, din 2006. "La începutul sezonului, preţul era de 17-20 lei pe kilogram, dar pentru că a fost cald şi scrumbia a urcat în bancuri mari pe Dunăre, preţul a scăzut la 10 lei şi de luni, când a mai scăzut cantitatea prinsă, s-a stabilizat la 12 lei. Anul trecut era 17 lei/kg, acum doi şi trei ani 16 lei/kg", spune Gigel Negoiţă, comerciant.

image


Ca-n 2006

image

"De mult nu am mai văzut ca scrumbia de Dunăre să fie la acest preţ. Scrumbia de mare (herigul) este la 8 lei/kg iar macroul mare este la 9-10 lei kg. Aşa că oricine poate să pună pe grătar o scrumbie de Florii", ne-a declarat, după ce a cumpărat patru scrumbii proaspete, Elena Munteanu , pensionară. De reţinut că scrumbia mică se vând în Piaţa Halelor cu 10 lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite