Brăila: LPS şi Şcoala "Mihu Dragomir" îşi vor schimba înfăţişarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: LPS şi Şcoala "Mihu Dragomir" îşi vor schimba înfăţişarea
Brăila: LPS şi Şcoala "Mihu Dragomir" îşi vor schimba înfăţişarea

În această dimineaţă au fost semnate contractele de finanţare pentru două unităţi de învăţământ, Liceul cu Program Sportiv (LPS) şi Şcoala nr. 18 „Mihu Dragomir”. Secretarul de

În această dimineaţă au fost semnate contractele de finanţare pentru două unităţi de învăţământ, Liceul cu Program Sportiv (LPS) şi Şcoala nr. 18 „Mihu Dragomir”.

Secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Răzvan Murgeanu aflat la Brăila pentru acest eveniment  a promis că va face tot posibilul pentru ca şi pe viitor proiectele brăilenilor să prindă contur.

Dacă valoarea totală pentru reparaţiile capitale de la LPS care vor fi realizate pe parcursul a 16 luni se ridică la 2,8 milioane de lei, din care peste 46.000 de lei reprezintă cofinanţarea din partea Primăriei, în cazul Şcolii „Mihu Dragomir” valoarea proiectului de îmbunătăţire a infrastructurii educaţionale este de 4,2 milioane de lei din care peste 71.000 de lei reprezintă cofinanţarea municipalităţii. În cel de al doilea caz termenul de finalizare nu va depăşi 15 luni.

„Dacă nu vor fi probleme cu licitaţiile, Primăria se va încadra în timpul indicat pentru fiecare lucrare. În plus primim o prefinanţare substanţială de 30 % la semnarea contractelor de lucrări. Anul 2009 a fost unul de contractare, iar anul 2010 este anul de cheltuire a acestor bani”, a precizat Luminiţa Mihailov, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.

Oportunităţi de afaceri

Răzvan Murgeanu spune că lucrurile merg într-un ritm alert la Ministerul pe care-l reprezintă şi că s-au redeschis câteva oportunităţi pentru a depune proiecte şi a primi fonduri europene. Este vorba de turism şi microîntreprinderi. În cel de al doilea caz lucrurile au fost îngreunate foarte mult de criza economică asta pentru că fiecare solicitant ar trebui să aibă 50 % cofinanţare pentru proiect şi nu mulţi sunt cei care-şi mai permit în acest moment o astfel de cofinanţare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite