Judecătorii brăileni - spaima violatorilor / Recidivist condamnat la 17 ani de închisoare pentru viol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii au fost nemiloşi cu Cătălin Boar, individul care a violat şi jefuit o fată de numai 14 ani. Complicele violatorului, o adolescentă de 16 ani, a scăpat uşor, cu doar şase luni de inchisoare, cu suspendare, pentru sechestrarea fetei violate.

Magistraţii brăileni taie-n carne vie când au de-a face cu indivizi care batjocoresc minorii, condamnându-i la tot atâţia ani de închisoare cât pentru o crimă.

Cătălin Boar, recidivist în vârstă de 34 de ani, a fost condamnat la o pedeapsă record de 17 ani de închisoare şi 5 ani pedeapsă complementară constând din interzicerea unor drepturi, pentru viol şi tâlhărie. Complicele său la nemernicie, Adriana Alina R., minoră de 16 ani, a primit 6 luni de închisoare, cu suspendare condiţionată, pentru sechestrarea minorei violate (lipsire de libertate).

"Cei doi se cunoşteau cu victima - o fată de 14 ani. Adriana R. a obligat-o pe victimă să intre în apartamentul inculpatului, iar acesta a violat-o şi i-a sustras telefonul mobil. Prin aceeaşi sentinţă, Cătălin Boar a fost obligat la plata unor daune morale în cuantum de 15.000 de lei", a precizat magistrat Vasilica Roş, purtător de cuvânt al Tribunalului Brăila.

În momentul în care s-a petrecut violul, în apartament se mai aflau câţiva amici de-ai recidivistului. După ce că a silit-o să facă sex oral, Boar a mai şi jefuit-o pe fata de 14 ani, luându-i telefonul mobil.

George Movileanu la reconstituire 2

Zece victime

Un alt violator de copii, cunoscut drept "violatorul din lift", a fost condamnat, iniţial, la 23 de ani de închisoare, de către Tribunalul Brăila, judecătorii obligându-l la plata unor daune morale de circa 60.000 de lei. În final, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că agresorul sexual, George Movileanu, de 21 de ani, elev al Liceului "C. D. Neniţescu", să execute numai 15 ani de puşcărie.

Considerat "elev model", Movileanu a violat sau a jefuit, atât în Brăila cât şi în Galaţi nu mai puţin de zece fete, unele având numai 12-13 ani. Şef de clasă şi vicepreşedinte al Consiliului consultativ al elevilor , violatorul urmărea victimele până în lift, apoi le viola, sub ameninţarea cuţitului.

George Movileanu la reconstituire 1

Pentru prinderea agresorului sexual, care obişnuia să acţioneze după-amiaza, când plecau de la ore fetele de clasa a VIII-a, au fost mobilizate forţe impresionante, în ambele judeţe. Violatorul a fost prins după ce una dintre victime l-a recunoscut pe stradă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite