Brăila: Judecătorii nu renunţă la revendicări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Judecătorii nu renunţă la revendicări
Brăila: Judecătorii nu renunţă la revendicări

Magistraţii brăileni se vor întruni în şedinţă extraordinară

Activitatea în justiţia brăileană este, în continuare, paralizată, din pricina protestului magistraţilor. Biroul de Presă din cadrul Tribunalului Brăila ne-a informat că, în ziua de vineri, 18 septembrie 2009, judecătorii se vor întruni în şedinţă extraordinară „pentru a adopta un punct de vedere unitar în legătură cu protestele aflate în curs”.

Printre altele, judecătorii solicită stabilirea unor coeficienţi de salarizare „începând de la nivelul de salarizare al secretarului de stat şi până la coeficientul maxim” şi „garantarea veniturilor nete”. Totodată, ei solicită ca gestionarea bugetelor instanţelor să fie făcută de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), de la 1 ianuarie 2010.

Protestatarii solicită ca bugetul Justiţiei să fie minim 1% din PIB, iar taxele de timbru şi timbru judiciar să treacă de la bugetele locale la bugetele Înaltei Curţi şi ale instanţelor judecătoreşti.

De asemenea, judecătorii cer angajamentul Guvernului în legătură cu plata drepturilor salariale obţinute prin hotărâri judecătoreşti. Ei vor să nu mai fie obligaţi să participe „la orice activitate legată de orice fel de scrutinuri electorale, începând cu alegerile prezidenţiale din noiembrie 2009”.
Ca o ultimă solicitare, magistraţii vor ca Justiţia să fie recunoscută drept „domeniu strategic de interes naţional”.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite