Jandarmii brăileni se pregătesc să intre în campania „ Jandarmeria donează viaţă pentru România ”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la lansarea campaniei jandarmilor. FOTO: ADEVĂRUL
Imagine de la lansarea campaniei jandarmilor. FOTO: ADEVĂRUL

„Importanţa donării de sânge" - aceasta a fost tema simpozionului ce a avut loc vineri, 14 octombrie a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila.Activitatea face parte din cadrul unei campanii umanitare iniţiate la nivel naţional de Jandarmeria Română, intitulată „ Jandarmeria donează viaţă pentru România ".

Astfel, în zilele de 01, 02 si 03 noiembrie, jandarmii brăileni vor dona sânge, încercând, prin această acţiune, să-i ajute pe cei care au cel mai mult nevoie de ei ca şi oameni.
La această activitate pot participa toţi brăilenii care vor să dea dovadă de solidaritate umană. În acest sens pot obţine mai multe informaţii de la Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al Jandarmeriei Brăila, la numărul de telefon 0239/ 619380.

Proiectul a demarat cu acţiuni interne de informare a personalului propriu cu privire la obiectul campaniei, drepturile şi obligaţiile fiecărui donator, precum şi avantajele ce decurg în urma donării de sânge.

DR. MAGDALENA IUGULESCU


La aceasta activitate, în calitate de partener al campaniei, a fost invitat un reprezentant al Centrului de Transfuzie Sanguină director dr. Magdalena Iugulescu.Aceasta a prezentat exemple de cazuri în care lipsa de sânge a dus la decese, precum şi exemple de identificare a anumitor probleme de sănătate ale persoanelor care au donat sânge.

Imagine de la lansarea campaniei jandarmilor. FOTO: ADEVĂRUL

Alături de jandarmi, în această campanie s-au alăturat şi sportivi brăileni.
Vineri, în cadrul simpozionului, au fost prezenţi la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, Nicoleta Albu, de 23 ani - multiplu campioană mondială de tineret şi juniori şi dublu vicecampioană de seniori, precum şi multiplu campioană de seniori la canotaj, dar şi Silviu Simioenco, de 35 ani, care a obţinut mai multe medalii de aur la campionatele mondiale şi europene de seniori de kaiac- canoe.

"Acest lucru este foarte important în diferite situaţii critice, în care se poate afla chiar cineva drag nouă. Azi noi ajutăm alte persoane, iar mâine poate veni rândul nostru, nimic nu se ştie.", a declarat Nicoleta Albu.

Silviu Simiocenco, a câştigat, în anul 2001, primul titlu European în Sedget, Ungaria, iar în anul 2003 primul titlu mondial, obţinut la Atlanta, în S.U.A.
De-a lungul carierei sportive a activat la C.S.A. Steaua, iar din anul 2009 s-a transferat la Dinamo, unde îşi desfăşoară activitatea şi în prezent.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite