Brăila: Jaful ar putea fi mobilul crimei de la Surzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Jaful ar putea fi mobilul crimei de la Surzi
Brăila: Jaful ar putea fi mobilul crimei de la Surzi

EXCLUSIV: Trecerea timpului adânceşte misterul în cazul crimei de la Asociaţia Surzilor. Femeia a fost ucisă cu o sticlă de şampanie. Anchetatorii au chemat translator special pentru a-i audia pe surzi. Jaful ar putea fi mobilul crimei.

Asasinul care, miercuri, i-a luat viaţa preşedintei Asociaţiei Surzilor, Elisabeta Dogărescu, de 41 de ani, ar putea rămâne cel de-al patrulea mare criminal necunoscut Poliţiei.

Cazul este extrem de dificil, cercul de suspecţi este format şi din membri ai organizaţiei. Ba chiar, reporterii noştri au înregistrat mărturii ale vecinilor victimei care spun că „Elisabeta se plângea că surzii îi fac probleme, sunt violenţi”.

Ea a fost ucisă cu zeci de lovituri aplicate cu o sticlă de şampanie găsită la faţa locului.

Astăzi, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăuila, Fănel Mihalcea, a declarat:

Este un caz dificil. Am chemat translator de la Bucureşti. Avem un cerc mare de suspecţi. Nu excludem nici faptul că mobilul crimei ar fi putut fi jaful. Femeii îi dispăruseră telefoanele mobile şi lănţişorul de la gât”.

Iată şi celelalte trei mari crime cu autori necunoscuţi aflate în scriptele anchetatorilor.  

Ucisă cu 53 de lovituri de cuţit

Criminaliştii brăileni se străduiesc să-l găsească pe cel care, în ziua de 5 iulie 1996, a ucis-o pe Mariana Negoiţă, de 54 de ani, unul dintre cei mai iubiţi  şi mai pricepuţi medici pediatri autohtoni. Mai au la dispoziţie doar doi ani, pentru că, în iulie 2011, fapta comisă se va prescrie.

Principalul suspect, spun anchetatorii, a fost considerat, încă de la început, Remus Negoiţă, soţul victimei, medic veterinar.
El a trecut însă şi testul cu detectorul de minciuni. Din cele patru versiuni ale crimei, a rămas în picioare una, anume că „omorul putea fi săvîrşit de un bolnav psihic”.

Procurorul de caz spune că sunt puţine şanse ca ucigaşul să mai fie prins.

Taximetristul, împuşcat în cap cu un pistol
Pe 26 noiembrie 1995, familia lui Enache Stan, strungar şi taximetrist particular, l-a dat dispărut, iar a doua zi poliţiştii i-au găsit maşina abandonată.

Pe 29 noiembrie, a fost descoperit şi cadavrul bărbatului, care fusese împuşcat în cap cu un pistol artizanal şi abandonat pe câmp.

Anchetatorii au verificat inclusiv cercul de prieteni ai soţiei lui. Degeaba. Fapta se va prescrie anul viitor. 

Interlop ucis, incendiat şi aruncat pe câmp

Pe 17 octombrie 2003, pe o parcelă de lucernă din apropierea satului Berlescu, oraş Ianca, a fost găsit cadavrul carbonizat în proporţie de 50% al lui Lucian Băbuş, zis „Versace”, de 32 de ani, din Bacău, ucis cu mai multe lovituri.

Cea mai vehiculată versiune – rămasă şi azi în picioare – a fost aceea că „omorul a fost comis în scop de jaf".

Anchetatorii fac şi acum verificări în lumea interlopă din Brăila şi Bacău, pentru a clarifica natura relaţiilor lui „Versace”.
De altfel, în toate cele patru cazuri încă se lucrează, spun anchetatorii.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite