JENANT: Distracţia la iarbă verde este interzisă brăilenilor/Primarul promite dezlegare pe 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Silvică a luat măsura restricţionării accesului în pădurea de la Lacu Sărat, loc preferat de brăileni pentru picnic. Primarul a primit şi el mai multe sesizări în acest sens şi i-a somat pe cei de la Direcţia Silvică să dea liber la grătar măcar pe 1 şi 2 mai, în pădurea din Staţiunea Lacu Sărat.

Dorind să protejeze pădurea de la Lacu Sărat, Direcţia Silvică a hotărât să ia măsuri pentru a nu mai permite accesul petrecăreţilor în weekend-uri în perimetrul împădurit. La luarea acestei decizii a contribuit şi faptul că după fiecare sfârşit de săptămână în urma concetăţenilor ieşiţi la bere şi mici rămâneau tone de gunoaie.

Măsura a atras proteste din partea cetăţenilor, care s-au văzut în imposibilitatea de a ieşi la iarbă verde în singura pădure de lângă oraş.

„Este intolerabil. Acum ce o să facem o să mergem musai la munte ca să facem un grătar? Aici măcar ajungeam inclusiv cu bicicletele sau autobuzul deci puteam bea şi o bere pentru că nu mai era nevoie să urcăm la volan", ne-a spus Ionel Vlădeanu, de 42 de ani.

Restricţii noi?!

image

„A rămas să ni se interzică şi accesul în Insula Mare şi gata, ne-am scos. Facem dupa aceea grătare cu toţii în parcul monument şi în Grădina Mare, nu? După o săptămână de muncă nu mai avem voie nici să ne oxigenăm plămânii?", s-a arătat revolatată Elena Dobre, de 53 de ani.

Asaltat de protestele cetăţenilor, vineri dimineaţa, primarul Aurel Simionescu a cerut Direcţiei Silvice să ia măsuri în vederea permiterii accesului cetăţenilor în pădure.

Am hotărât ca până pe 1 Mai să facem ceea ce trebuie pentru ca brăilenii care doresc să profite de ziele libere să poată ieşi la o serbare câmpenească acolo", ne-a declarat primarul Simionescu.

image

Şi silvicultorii s-au conformat, cel puţin pentru moment. „Astăzi verificăm la faţa locului datele din teren, urmând a delimita locurile pentru parcarea maşinilor. Urmează ca până la 1 Mai să amplasăm în diferite locuri din pădure tomberoane pentru gunoi, câteva WC-uri ecologice, bazine cu apă şi locuri speciale pentru făcut grătarul. De asemenea, primarul a decis ca în zilele de sâmbătă şi duminică, ordinea din zonă să fie supravegheată de Poliţia Comunitară", ne-a declarat Ion Buţia, şeful Ocolului Silvic Lacu Sărat.

Toate lucrările vor fi suportate de la bugetul local.
„Nu va exista nicio taxă de intrare în perimetrul pădurii sau de folosinţă a bunurilor ce vor fi montate acolo. Singurul lucru pe care-l solicităm concetăţenilor este să respecte şi să păstreze curată pădurea", ne-a mai declarat ing. Buţia.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite