Izabela Duminica: Promovează Gala Premiilor în Educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Izabela Duminca are 17 ani şi este elevă în clasa a XI-a - profil Filologie la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu". Este unul dintre elevii-model cu care ne mândrim. A avut dintotdeauna rezultate deosebite la învăţătură, acesta fiind şi motivul pentru care a aplicat cu succes pentru o bursă la Fundaţia „Dinu Patriciu".

„Sunt bursieră a Fundaţiei din clasa a IX-a. Bursa pentru care am aplicat se acordă în funcţie de medie, de rezultatele obţinute la învăţătură", ne-a explicat Izabela.

Interesul pentru educaţie şi pentru promovarea acesteia a condus-o către campania de promovare a Galei Premiilor în Educaţie.

Anul trecut a aflat despre această Gală şi a decis să se implice în promovarea ei, fără prea mult succes însă.

Anul acesta a cooptat încă două colege de clasă pentru a se ocupa mult mai serios de această misiune.

„Împreună cu două colege, Diana Bulgaru şi Oana Chihaia, am iniţiat un proiect educaţional şi anume o campanie de promovare a Galei Premiilor în Educaţie. Prin intermediul acestei campanii sunt premiaţi: cel mai bun elev, profesor, student, ONG, etc. Echipa noastră am denumit-o sugestiv „Sirius", iar campania am denumit-o „Educaţie. Cunoaştere. Progres" şi se desfăşoară sub motto-ul „Educaţia nu este răspunsul la întrebare. Educaţia este calea spre răspunsul la toate întrebările". Avem şi un blog de campanie ecp-sirius.blogspot.com unde îi aşteptăm pe toţi cei interesaţi", ne-a spus Izabela.

Încredere în elevii brăileni

Concret, cele trei eleve încearcă să informeze câţi mai mulţi tineri despre derularea acestei campanii şi să îi determine să se înscrie.
„Consider că în Brăila există foarte mulţi copii care au potenţial, care se pot afirma", ne-a mai zis Izabela. De curând ea a început şi o promovare a campaniei pe cel mai cunoscut site de socializare, Facebook, unde a primit reacţii pro şi contra referitor la acţiunea ei.

„Unii au înţeles mesajul şi m-am bucurat că ne-au înţeles şi ne susţin, alţii nu. Noi nu câştigăm nimic din promovarea acestei campanii decât dacă obţinem unul din primele două locuri. În schimb avem satisfacţia că am reuşit să promovăm într-o competiţie naţională, elevi şi profesori care pot beneficia foarte mult de pe urma acestei acţiuni", ne-a explicat interlocutoarea noastră.

Ea ne-a mai spus că cel mai probabil se va implica şi anul viitor în popularizarea Galei.

„Am de gând să mă ocup şi anul viitor de această campanie, atunci voi avea ceva mai multă experienţă. În plus, este o chestie distractivă care mă ajută să cunosc cât mai mulţi oameni", ne-a mărturisit Izabela.

Întrebări şi răspunsuri

Consideri că autorităţile s-ar putea implica mai mult în educaţie?
I.D.: Da, autorităţile au un cuvânt important de spus pentru că ele deţin puterea de decizie. Educaţia este promovată prin tehnologie. Probabil dacă în şcoală ar exista tehnologia necesară, elevii ar fi mult mai captivaţi de ceea ce se întâmplă la ore.

Ce proiecte de viitor ai?

I.D.:Vreau să dau la Management hotelier în Cluj. Mi-ar plăcea să lucrez în domeniul Turismului şi cred că asta este o oportunitate. Îmi pare bine că facultatea este în Cluj pentru că mai demult îmi doream să aplic la o facultate acolo. Îmi place foarte mult oraşul. L-am vizitat o dată.

Ce-i place

Îmi place să călătoresc, să citesc, să ascult muzică fiindcă mă linişteşte. Îmi place să socializez cât mai mult, să cunosc oameni câţi mai mulţi, din toate colţurile lumii. Sunt o persoană foarte curioasă de aceea îmi place să aflu întotdeauna lucruri noi, inedite.

Ce nu-i place

Îmi displace faptul că în ziua de astăzi sunt foarte atraşi de distracţie, chiar distraşi pot spune, şi mai puţin interesaţi de educaţie. Din păcate, la noi, educaţia nu este susţinută şi nici promovată aşa cum ar trebui. Consider că educaţia joacă un rol extrem de important în viaţa oricărui tânăr şi de aceea ar trebui să i se dea mai multă atenţie.

Profil

Născută: 6 octombrie 1993, Brăila
Ocupaţie: elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu"
Familie: Singură la părinţi

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite