Investiţii publice: “Big Brother”, la pândă pe străzile Brăilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Străzile oraşului vor fi supravegheate cu camere video
Străzile oraşului vor fi supravegheate cu camere video

Consilierii locali au aprobat, vineri, un proiect care vizează montarea de camere video în oraş. Proiectul „Sistem de supraveghere în vederea creşterii siguranţei şi prevenirii criminalităţii în municipiul Brăila" face parte din Planul integrat de dezvoltare urbană, ce vizează reabilitarea infrastructurii urbane şi îmbunătăţirea serviciilor, modernizarea spaţiilor publice şi a zonelor pietonale.

Valoarea totală a proiectului este de 3,54 milioane lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 2,78 milioane lei şi o contribuţie a municipiului de 757.000 lei, compusă din contribuţia solicitantului la cheltuielile eligibile - 56.000 lei, cheltuielile neeligibile de 17.000 lei şi TVA de 682.000 lei.

Sistemul de supraveghere va fi implementat cu precădere în zonele identificate ca având un potenţial infracţional ridicat, urmărindu-se prevenirea fenomenelor infracţionale prin monitorizarea video şi intervenţia rapidă în cazul comiterii unor ilegalităţi.

Investiţia va fi realizată prin Programul Operaţional Regional -Axa prioritară 1-Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor, municipiul Brăila încadrându-se în subdomeniul Poli de dezvoltare urbană.

În calitate de beneficiar, municipalitatea are obligaţia de a asigura resursele financiare pentru acoperirea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, precum şi acelor suplimentare.

Sumele necesare implementării proiectului sunt cuprinse atât în bugetul local pe 2010, cât şi în proiectul de buget pe 2011.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite