Investiţii masive: Schimbarea la faţă a Brăilei se face cu bani din fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările pe Bulevardul Dorbanţilor avansează în ritm alert
Lucrările pe Bulevardul Dorbanţilor avansează în ritm alert

Municipalitatea are pregătite multe proiecte de modernizarea a căror valoare se ridică la aproape 50 de milioane de euro. La unele dintre ele lucrările au început deja, iar altele se află încă în stadiul de evaluare. Cei mai mulţi bani intră în reabilitarea Bulevardului Dorobanţilor, 30 milioane de euro.

Cele mai importante proiecte sunt cele pe infrastructură, legate de reabilitarea celor trei mari artere de circulaţie din oraş: Bulevardul Dorobanţi, Calea Galaţi şi Calea Călăraşilor.

Derularea acestora va crea un anume disconfort în ceea ce priveşte traficul, însă autorităţile promit că rezultatul final va merita efortul. Brăila va avea un cu totul alt aspect, devenind un oraş cu străzi moderne, largi, adaptate traficului din ziua de azi.

„Proiectul de reabilitare a Bulevardului Dorobanţi implică refacerea căii de rulare a tramvaiului, conservarea şi cămăşuirea canalului colector Ghermani, refacerea reţelei de alimentare cu apă până la limita proprietăţii, refacerea trotuarelor, realizarea unor locuri de parcare şi refacerea sistemului rutier", a declarat Iuliana Neagu, şef al Direcţiei Strategii, Programe şi Proiecte de Dezvoltare din primărie. Proiectul pentru Dorobaţi are o valoare de 30 milioane de euro şi o durată de realizare de 24 de luni.

Încep lucrările pe Calea Galaţi

Reabilitarea pe Calea Galaţi este programată să înceapă zilele acestea.

„Proiectul are o valoare de circa două milioane de euro şi prevede refacerea reţelei de apă, de canalizare, a carosabilului şi a liniilor de tramvai. Termenul de execuţie este de 12 luni", a precizat primarul Aurel Simionescu. Următoarea pe listă este Calea Călăraşilor. Aici vor fi executate acelaşi gen de lucrări ca şi la Calea Galaţi, care vor costa nouă milioane de euro şi se vor dura nouă luni.

Un alt capitol important este cel al investiţiilor în obiectivele culturale şi turistice ale Brăilei: Platoul din faţa Palatului Administrativ, Esplanada, Parcul Monument, Teatrul Maria Filotti sau Casa Goangă.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite