Investiţii în sănătate la Brăila: Spitalul Judeţean, perfuzie de 2,5 milioane de euro!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După preluarea Spitalului în administrarea Consiliului Judeţean, investiţiile au început să curgă. Dincolo de uimirea că în Sănătate se mai fac şi lucruri bune, răzbate întrebarea firească de ce acum se poate ceea ce în urmă cu câteva luni părea imposibil.

În total, s-au investit puţin peste 2,5 milioane de euro. Numai la Imagistică, echipamentele performante, noul tomograf, cu care poate fi depistată orice afecţiune, aparatul de depistare a osteoporozei, ecograful Doppler, precum şi aparatul de litotripsie, folosit în urologie, s-au ridicat la o valoare de aproape două milioane de euro şi au fost achiziţionate prin eforturile CJ.

„Noul aparat CT-RMN poate investiga orice fel de afecţiune. Va fi folosit pentru urgenţele din tot judeţul Brăila, însă vor putea veni şi alţi pacienţi, cu programare", preciza dr. Petre Cosmescu, şeful Secţiei Imagistică.

A urmat secţia Boli Infecţioase, o clădire construită de la zero în curtea Spitalului Judeţean. „Clădirea este nouă, ridicată de la zero. Totul aici este nou", declara Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele CJ, cu puţin timp înainte de finalizarea lucrărilor.

Banii necesari pentru dotarea secţiei, puţin peste 400.000 de lei, după îndelungate demersuri şi discuţii aprinse între preşedintele CJ şi Prefectura Brăila, au venit într-un final, în cea mai mare parte, de la Ministerul Sănătăţii.

Au fost achiziţionate 80 de paturi medicale, şase paturi ATI, 10 canapele pentru consultaţii, opt cărucioare pentru transportul pacienţilor, 10 butelii de oxigen şi patru tărgi.

Investiţiile au continuat în 2011, „Anul Sănătăţii" la Brăila, după cum l-a numit preşedintele CJ. La începutul lunii aprilie a fost inaugurat Centrul pentru tratamentul complet al glaucomului în cadrul Secţiei Oftalmologie a Spitalului.

Investiţia, care depăşeşte 200.000 de euro, şi a fost asigurată din bugetul CJ, a însemnat aparatură ultramodernă. Managerul Spitalului, Rodica Sin, a declarat la momentul inaugurării că unitatea ar putea deveni regională având în vedere dotările unicat în partea de est a ţării.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite