Investiţie record la Brăila, în Sănătate: 12 milioane de euro, numai în Spitalul Judeţean de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi Secţia de Anestezie-Terapie Intensivă a unităţii brăilene intră în reabilitare. Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila începe să se apropie uşor de standardele europene. În şedinţa CJ de ieri a fost aprobată documentaţia pentru studiul de fezabilitate.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei faza Studiu de fezabilitate şi ai indicatorilor tehnico-economici pentru secţia Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă este prima documentaţie aprobată.
Potrivit spuselor preşedintelui Consiliului Judeţean care se ocupă de administrarea unităţii, au fost pregătite toate licitaţiile şi urmează a fi date spre aprobare documentaţiile pentru secţiile Cardiologie şi Pediatrie.
Proiectul de reabilitare va respecta întru totul normele europene de sănătate. Toate ferestrele vor fi din termopan, iar grupurile sanitare vor fi reabilitate în întregime.


Pentru reabilitarea Secţiei ATI au fost alocaţi două milioane de euro. „Au fost pregătite toate licitaţiile. Mai avem Cardiologia şi Pediatria. Acum sunt în lucru termopanele şi urmează şi partea de grupuri sanitare", a declarat preşedintele CJ Brăila.
Reabilitare totală
După aceasta va urma reabilitarea Spitalului Judeţean în întregime. Gheorghe Bunea Stancu a spus că va scoate la licitaţie proiectul de reabilitare exterioară a spitalului.
Şi acest proiect trebuie să respecte standardele europene de sănătate. În acest scop preşedintele CJ a avut discuţii cu mai mulţi reprezentanţi ai unor firme străine de construcţii. Potrivit dr. Mihai Iugulescu, director medical al Spitalului, „investiţiile care vor avea loc la Spitalul Judeţean vor ajunge undeva la 12 milioane de euro".
„Secţiile dar şi sălile de operaţii vor fi modernizate şi dotate cu aparatura modernă compatibilă cu cea din Occident", a precizat acesta. Tot ca obiectiv pentru acest an Consiliul Judeţean şi-a mai propus inaugurarea, în cadrul Spitalului a patru noi săli de operaţii.

image
Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite