REVOLTĂTOR/O investiţie de 2.000.000 de lei este inutilizabilă pentru că n-au fost bani de mobilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşi noua clădire a Spitalului de Boli Infecţioase este gata de mai bine de jumătate de an şi acum are lacătul pe uşă
Deşi noua clădire a Spitalului de Boli Infecţioase este gata de mai bine de jumătate de an şi acum are lacătul pe uşă

Deşi noua Secţie de Boli Infecţioase este gata de şase luni, medicii nu-şi pot desfăşura activitatea pentru că nu au paturi şi scaune. Ministerul a anunţat că de-abia în al doilea trimestru va aloca 400.000 lei pentru a ne putea trata suferinzii cum o fac europenii.

De jumătate de an avem clădire nouă pentru Secţia de Boli Infecţioase, avem doctori, avem aparatură performantă, dar ne lipsesc ce este mai important: patul, scaunele, lenjeria de pat, targa sau noptierele. Într-un cuvânt, ne lipseşte mobilierul. Aşadar, pacienţii sunt trataţi în continuare la vechiul sediu de pe strada Zambilelor, neautorizat, în condiţii improprii. 

"Secţia are mare nevoie să se mute. Este păcat să aibă un sediu nou şi să nu-l poată folosi tocmai pentru că nu are mobilierul necesar", spune dr. Lavinia Craioveanu, director coordonator interimar al Direcţia de Sănătate Publică.

Vechea clădire a Spitalului de Boli Infecţioase

Noul sediu a fost construit de Consiliul Judeţean (CJ) care nu a mai dorit să-l şi mobilize cu cele necesare, motivând că aceasta este treaba spitalului.

În aşteptarea a 400.000 lei

Într-un final, DSP Brăila a obţinut de la Ministerul Sănătăţii fila de cec necesară pentru a echipa cu mobilier noua "Secţie de Boli Infecţioase şi dermato-venerice" din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă de pe Şoseaua Buzăului. Banii, respectiv 400.000 de lei, ajung la noi în al doilea trimestru al anului.

"Am solicitat ministerului bani pentru Contagioase, pentru a dota noul spaţiu cu mobilier şi am primit aviz favorabil. Anul acesta sigur vom reuşi să-i mutăm în noul spaţiu utilat cu tot ce le trebuie", a precizat dr. Lavinia Craioveanu. Cu banii primiţi se va cumpăra tot ce lipseşte: paturi, birouri, canapele, tărgi şi cărucioare.

"În momentul în care secţia se mută de pe Zambilelor în curtea spitalului, cheltuielile sunt mai mici, iar legătura cu pacienţii se face mai bine, Unitatea de Primiri Urgenţe fiind tot aici", a precizat dr. Cristian Pricop, directorul medical al Spitalului Judeţean.

Frigidere şi televizoare de la CJ

După lungi discuţii, şeful CJ, Gheorghe Bunea Stancu, a fost de acord să aloce şi el o sumă pentru mobilier. În bugetul din acest an, 300.000 de lei sunt pentru obiecte de inventar necesare dotărilor Secţiilor de Boli Infecţioase, Urologie şi ATI din cadrul spitalului cu: frigidere, televizoare, aparate de aer condiţionat, noptiere, saltele, lenjerii de pat.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite