Investiție: 16 milioane de lei pentru faţa Esplanadei din Brăila/Vezi aici ce va cuprinde această lucrare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A venit rândul centrului nou să "înghită" o investiţie din fonduri ale Uniunii Europene, plus contribuţia locală. În sfârşit: plăcile de marmură și dalele sparte, sau braţele ruginite ale Fântânii vor deveni amintire.

Pe timp de criză, municipalitatea a găsit de cuviinţă să investească în cosmetizarea Esplanadei. Mare parte din bani sunt din fonduri europene. După platoul din faţa Primăriei, Esplanada intră şi ea în reabilitare cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional pe Planul integrat de dezvoltare urbană. Care este spaţiul vizat de proiect? Ei bine este vorba de zona cuprinsă între Calea Călăraşilor, Romarta, Dunăre şi Palatul Administrativ.

Spaţii de odihnă

„Proiectul îşi propune reabilitarea, consolidarea, modernizarea platformelor pietonale de promenadă, a scuarurilor, a spaţiilor de odihnă şi recreere, a cuvelor, a spaţiilor tehnice şi dotărilor aferente promenadei, precum şi lucrări de reabilitare a amenajărilor speciale pentru persoanele cu dizabilităţi", spune primarul Aurel Simionescu.

Totodată se vor face lucrări de amenajare a spaţiilor verzi, reabilitare a instalaţiilor şi echipamentelor electrice de iluminat public şi ale spaţiilor tehnice, ale instalaţiilor de apă şi canalizare.

Brăilenii cred că investiţia e binevenită, mai ales că mulţi vin să se răcorească la Fântână.

„Dalele sunt sparte pe ici pe colo, iar plăcile de pe unele trepte îţi cam fug pe sub picioare. Mai bine că vor să facă ceva deoarece aici sunt organizate multe spectacole şi concerte şi vine multă lume", spune Valeria Ştefan, 56 ani.

„Aici este zona cea mai frunoasă din oraş şi cred că trebuie făcute eforturi să arate bine. Anul acesta am observat o schimbarea, mai multă verdeaţă şi flori, iar spaţiul destinat lor este bine îngrijit", ne-a spus Ioan Valeriu, 78 ani.

Investiţia, în valoare de 16.087.304,08 lei, presupune o contribuţie proprie a municipalităţii de 2 %, sumă ce a fost cuprinsă în bugetul local pe 2010.

2 la sută cofinanţare locală

Investiţia presupune o contribuţie de 2 % din totalul cheltuielilor eligibile, sumă ce a fost cuprinsă în bugetul local pe 2010. Astfel Primăria va da 259.941,78 lei. Totodată administraţia locală are obligaţia de a acoperi toate cheltuielile neeligibile ale proiectului, precum şi pe cele suplimentare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite