Învăţământul brăilean înghite 37 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, zece instituţii de învăţământ din Brăila îşi schimbă înfăţişarea, finanţate prin programe europene. La unităţile unde încep lucrările de reabilitare, cum este cazul Liceului Sportiv, elevii trebuie să se mute la alte grupuri şcolare.

Citeşte şi:

Milioane de lei cheltuite fără rost

Şcolile brăilene se modernizează cu bani europeni. Acestea sunt cuprinse în ample proiecte de consolidare, reabilitare sau chiar de reparaţii capitale.
Colegiul Naţional „N. Bălcescu" se înalţă, Şcoala „Al. I. Cuza" îşi face after school, Colegiu Economic se va putea bucura de corpurile D şi E, în care acum nu se poate învăţa, iar Şcoala „M. Dragomir", în urma reabilitării, va reduce costurile anuale la utilităţi cu circa 38%.

Cel mai mare proiect de reabilitare şi modernizare din oraş îi aparţine Şcolii "Al. I. Cuza", care va înghiţi 7,5 miliaone de lei. Proiectul urmăreşte extinderea clădirii pentru înfiinţarea unui centru tip "After School", care va beneficia de dotări corespunzătoare, materiale didactice şi IT.

Pe locul secund în ceea ce priveşte complexitatea proiectelor de reabilitare se situează Grupul Şcolar "G. Moisil". Unitatea va primi 5,9 milioane de lei pentru consolidare, dotare cu un cabinet de limbi străini şi aparatură IT, dar şi pentru modernizarea instalaţiilor.

În total, nu mai puţin de 37,2 milioane de lei absorb cele zece unităţi şcolare din oraş. Conducerea Liceului cu Program Sportiv (LPS) ştie deja ce se va întâmpla cu elevii în momentul în care vin constructorii.

„Am stabilit cu ajutorul Inspectoratul Şcolar Judeţean să ducem elevii în trei instituţii de învăţământ din oraş. Ciclul liceal va merge la Grupul Şcolar «C. D. Neniţescu», patru clase de la ciclul gimnazial merg la Şcoala «M. Eminescu», iar ciclul primar şi alte câteva clase din cel gimnazial rămân la noi", ne-a spus prof. Viorel Alexandru, directorul LPS.

Trei milioane de lei vor fi investite în Liceul Sportiv

LPS intră într-un proiect complex de reabilitare, modernizare şi amenajare. Valoarea proiectului se ridică la 2,8 milioane de lei.

Zece şcoli îşi schimbă faţa

De fondurile totalizând 37 de milioane de lei vor beneficia Colegiul Naţional „N. Bălcescu", Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Economic „I. Ghica", Grupul Şcolar „G. Moisil" şi Şcolile „Sf. Andrei", „Al. I. Cuza", „V. Vodă", „E. Teodoroiu", „M. Dragomir" şi „Gh. Naum".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite