Învăţământul brăilean dă în clocot la 0 grade Celsius

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dascălii discută aprins despre reducerea personalului din învăţământ şi comasarea şcolilor.  Mare atenţie! Generalul vine în control în şcoli. Inspectorul şcolar general, prof. Viorel Botea, a început de ceva vreme să „străbată" instituţiile de învăţământ brăilene.

Vizita generalului vizează, în primul rând, una dintre măsurile propuse de Ministerul Educaţiei şi anume: reducerea personalului din sistemul de învăţământ.

„Am plecat într-un control în toate unităţile de învăţământ din Brăila şi fac o evaluare a tuturor posibilelor disponibilizări pe următoarele direcţii: profesori pensionari cu restrângere de activitate, personal auxiliar şi nedidactic pensionabil cu restrângere de activitate, restrângerea numărului de clase datorită scăderii numărului de elevi şi creşterea numărului de ore la directori adjuncţi, conform legislaţiei în vigoare", ne-a spus inspectorul şcolar general, prof. Viorel Botea.

Controlul se axează şi pe alte teme, cum ar fi: verificarea documentelor şcolare, dosarul asistenţelor la ore, verificarea dosarelor directorilor adjuncţi şi ale personalului auxiliar şi nedidactic şi altele.

„Nimeni să nu fie îngrijorat"

Decomadată, la Brăila nu se pune problema disponibilizărilor în sistemul de învăţământ, întreaga acţiune de reorganizare vizând anul şcolar viitor.
„În momentul de faţă, nicăieri nu se ia niciun fel de măsuri. În acest moment, nimeni să nu fie îngrijorat că va rămâne fără loc de muncă. De asemenea, nu este pusă în discuţie sub nicio formă disponibilizarea din rândul titularilor din sistemul de învăţământ", ne-a spus liderul Sindicatului Învăţământ Brăila, prof. Valeriu Partene.

De altfel, secretarul de stat a afirmat că cifra de 15.000 de oameni disponibilizaţi din sistemul de învăţământ nu este bătută în cuie şi că întreaga acţiune de reorganizare a sistemului în scopul încadrării în cheltuielile bugetare va fi făcută cu deosebită transparenţă. Problema se va pune, însă la vară, la examenul de titularizare.

Lupta pentru posturi

În vară abia, unii profesori îşi vor pune problema unui loc de muncă, iar proaspeţii absolvenţi care se gândeau să îmbrăţişeze meseria de dascăl, vor trebuie să se reorienteze. Şi asta pentru că va fi o luptă crâncenă pe posturi, care după previziunile sumbre, se anunţă a fi mai puţine decât anul trecut.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite