Intersecțiile morții: „Îmi este groază să trec strada şi pe zebră!”/Vezi aici care sunt zonele periculoase din Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După semaforizare, o intersecţie care era deosebit de periculoasă până nu de mult, aproape că a dispărut de pe lista neagră. În intersecţiile morţii, de la „Gospodina" şi de la blocul C1, ambele situate pe Calea Călăraşilor (Şoseaua Viziru), oamenii aşteaptă uneori minute în şir pentru a putea traversa.

Numai în acest an, la trecerea de pietoni de la „Gospodina", din cartierul Viziru I, intersecţia străzii Industria Sârmei cu Calea Călăraşilor s-au produs trei accidente grave, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti. De fiecare dată, pietonii au fost loviţi, fie pe trecerea de pietoni, fie în imediata ei apropiere.

image

„Îmi este groază să încerc să traversez strada. De multe ori aştept şi câte cinci, şase minute până când reuşesc să traversez. Locuiesc în apropiere şi pot spune că măcar de două ori pe săptămână aud cum se lovesc maşinile aici. Vin în viteză dinspre oraş, pune unul o frână bruscă şi cel din spate îl loveşte", ne-a declarat Viorica Pop, de 63 de ani.

Semaforul salvator

În urmă cu un an, mai multe intersecţii au fost semaforizate, activitate care a dus la reducerea numărului de evenimente rutiere. Aşa, spre exemplu, la intersecţia străzii 1 Decembrie 1918 cu Bulevardul Independenţei, după semaforizare, accidentele aproape că au dispărut.

Alte intersecţii rămân, în continuare, în topul morţii. Aşa, spre exemplu, este intersecţia de la Palatul Justiţiei.

Cele mai multe accidente se produc, culmea, pe traseul dinspre Piaţa Independenţei către Centrul Istoric, unde nu mai este decât un sens de mers. Nu sunt atenţi şi dacă pune un pieton piciorul pe zebră, nepăstrând distanţa regulamentară, şoferii se tamponează una-două", ne-a declarat Marian Sfetcu, şofer de taxi în staţia de la Palatul Telefoanelor.

Soluţie: pasaje pietonale

image

„Sunt artere care ar putea fi modernizate rapid şi cu efort minim. Spre exemplu, pe şoseua Vizirului, pe Calea Călăraşilor, în Barieră, la Concordia şi chiar în Piaţa Independenţei ar putea fi făcute pasaje pietonale subterane. Nu trebuie să le facă Primăria. Aceasta doar trebuie să scoată la licitaţie lucrarea şi cine câştigă are în exploatare şi spaţiile comerciale care se pot face aici, pe o perioadă anume", ne-a spus Costel Ostahe, de 40 de ani, şofer pe o maşină a Poştei Române.

Autorităţile loale sunt ele care trebuie să pună indicatoare.

„Salutăm orice măsură pe care autorităţile locale o iau în vederea fluidizării traficului şi a asigurării unor condiţii de securitate pietonilor", ne-a declarat, în acest context, inspectorul Doru Stăncună de la Servicul Poliţie Rutiere.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite