Brăila: Bărbat din Însurăţei dat în urmărire pentru ultraj contra bunelor moravuri şi port de armă albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Bărbat din Însurăţei dat în urmărire  pentru ultraj contra bunelor moravuri şi port de armă albă
Brăila: Bărbat din Însurăţei dat în urmărire pentru ultraj contra bunelor moravuri şi port de armă albă

Vineri, 23 octombrie, Judecătoria Însurăţei, judeţul Brăila, a dispus urmărirea la nivel naţional a lui Neacşu Bratu, de 40 de ani, care se sustrage executării unui mandat de arestare

Vineri, 23 octombrie, Judecătoria Însurăţei, judeţul Brăila, a dispus urmărirea la nivel naţional a lui Neacşu Bratu, de 40 de ani, care se sustrage executării unui mandat de arestare preventivă.


Concomitent, instanţa a emis încarcerarea altor trei suspecţi, din aceeaşi localitate, implicaţi în mai multe scandaluri, pe motiv că au încălcat cu rea-credinţă termenii liberării provizorii sub control judiciar.

Este vorba de Marian C., 23 de ani, Neculai C., 25 de ani, şi Ştefan B., de 23 de ani. Respectivii s-au întâlnit de mai multe ori, deşi le era interzis şi chiar au provocat scandal în oraşul Însurăţei. Acelaşi lucru l-a făcut şi Neacşu Bratu.


Scandalagiii au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Brăila.

 
Potrivit anchetatorilor, în dimineaţa zilei de 25 iulie 2008, la orele 6.00, efective mărite de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului, împreună cu luptători de la Detaşamentul pentru Intervenţie Rapidă (DPIR) - în baza autorizaţiilor de percheziţie  emise de instanţa de judecată -, au descins în imobilele a opt persoane din oraşul Însurăţei.

În ziua de 17 iulie 2008, suspecţii fuseseră implicaţi în trei scandaluri succesive, soldate cu vătămarea a doi dintre ei şi distrugerea a două autovehicule.


Cu ocazia descinderii, au fost ridicate săbii, bâte şi coase, care au fost folosite de suspecţi la comiterea infracţiunilor. Şapte dintre ei au fost încarceraţi, fiind prezentaţi Judecătoriei Însurăţei cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, violare de domiciliu, distrugere, port ilegal de armă albă şi vătămare corporală, primind mandate de arestare preventivă.


Ulterior, la data de 3 septembrie 2008, Judecătoria Însurăţei a admis cererile de liberare provizorie sub control judiciar, formulate de înculpaţi, dispunând ca pe durata liberării provizorii să respecte mai multe obligaţii legale. Suspecţii au încălcat aceste dispoziţii, motiv pentru care au fost încarceraţi din nou.

Neacşu Bratu este în prezent dispărut de la domiciliu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite