Infractor de catifea, judecat în libertate! Păgubiţii îşi muşcă mâinile fiindcă prejudiciul nu poate fi recuperat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A dat ţepe de milioane de lei, a învârtit banii altora cu lopata, s-a făcut că plouă ori de câte ori i-au bătut creditorii la uşă şi, culmea, deşi a intrat în atenţia oamenilor legii, n-a făcut nicio zi de puşcărie. Este cazul clasic al ţeparului- om de afaceri brăilean care, deşi a prejudiciat mai mulţi oameni de afaceri, se aşteaptă la o pedeapsă cu suspendare.

Adrian Mihail Drăgan, 48de ani, patronul Agrodunărea Tractor Service SRL Brăila, a iniţiat, în perioada 2008-2010, mai multe relaţii comerciale prin care a adus prejudicii mai multor societăţi. Acum, el a fost trimis în faţa instanţei, în stare de libertate, deşi are antecedente penale.

În perioada 17 iunie 2008- 17 iunie 2009, el s-a aflat în situaţia de interdicţie bancară.

Mod de operare

În ianuarie 2009, Drăgan a luat 355.900 kg de grâu de la Elena Popescu şi le-a vândut fără acordul acesteia. De altfel, între Drăgan şi PF Popescu au fost iniţiate afaceri care au dus la prejudicierea Elenei Popescu. În perioada septembrie- octombrie 2008, la cererea Elenei Popescu, Agrodunărea a livrat către Chimagri şi PF Voiculeţ cantitatea de 11.640 kg de grâu, iar în urma tratamentelor a rezultat în depozit cantitatea de 355 de tone. În decembrie 2008, reprezentantul PF Popescu s-a deplasat personal la sediul Agrodunărea, ocazie cu care a constatat că Drăgan vânduse, fără drept, cantitatea de 2160 kg de grâu. În ianuarie 2009, Elena Popescu s-a dus să-şi ia grâul, însă acesta nu mai era în depozit.

Călcat de Garda Financiară, Drăgan a ridiat din umeri neputând să prezinte acte.

Din anchetă a rezultat că Drăgan a vândut către Bricocompany 47.400 kg de grâu, iar banii i-a băgat în buzunar.Elena Popescu s-a constituit parte civilă cu suma de 113.176 dolari.

Prin urmare, împotriva lui Drăgan s-a început urmărirea penală pentru abuz de încredere.

În 2009, Mondistar Galaţi a sesizat Poliţia cum că Drăgan i-ar fi vândut îngrăşămintele aflate în custodia sa. 110 tone de îngrăşăminte au fost vândute. Drăgan i-a dat gălăţeanului bilete de ordin, dar unul a fost refuzat la plată.

Preţul a fost recuperat, ulterior, prin executarea unor garanţii.

Pe 14 octombrie 2010, BRD a sesizat parchetul cu privire la două CEC-uri fără acoperire în valoare de 1.906.866 emise de Drăgan în favoarea Limagrainr Central Europe SE Franţa.

În situaţii asemănătoare au fost puse, în timp, zeci de alte firme din Brăila şi nu numai. Actul de urmărire penală însumează 10 file, în cauză s-au efetuat zeci de expertize contabile - pe care le-a plătit statul, iar, în final, Drăgan a fost obligat la plata modestei sume de 500 de lei, cheltuieli judiciare şi trimis în judecată în stare de libertate.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite