Inedit: Primăria Brăila a rămas fără juriști/Află de aici ce măsuri va lua primarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situație inedită în administrația locală brăileană. În acest moment Primăria are un singur post ocupat la Direcție Juridică, șeful acesteia fiind încă pe poziții, șase posturi fiind vacante. Primarul a decis ca cei doi juriști ai Consiliului Local Municipal să se ocupe de actele de aici.

După ce juriștii Primăriei au renunțat rând pe rând la posturile ocupate, iar unul este în concediu pentru creșterea copilului, municipalitatea s-a văzut în imposibilitatea de a face față cerințelor pe acest departament.

Pentru soluționarea problemei, primarul Aurel Simionescu a decis ca cei doi juriști din cadrul Consiliului Local să se ocupe de treburile Direcției Juridice. Aceștia nu vor putea fizic să reprezinte Primăria în istanță în cele peste 260 de dosare, astfel că procesele se vor judeca în lipsa lor.

”Nu vor putea participa la toate procesele în instanță și se vor judeca în lipsă până când vom găsi o modalitate prin care serviciul juridic să poată să facă față cerințelor și nevoilor administrației”, a declarat Mircea Fudulaiche, secretarul Consiliului Local Municipal.

Primarul spune că cele șase posturi de jurist vor fi scoase la concurs când va avea aprobarea Agenției Naționale a Funcționarilor Publici. Edilul șef spune că atâta timp cât salariile sunt mici nimeni nu va veni să muncească aici.

„Salariul unui jurist pornea de la 1.281 lei și ajungea la 1.400 lei. După reducerea cu 25 % salariile vor fi de 866 și 704 lei net. Dacă noi credem că un jurist care trebuie să se documenteze foarte bine și să ne reprezinte în diverse procese va sta pe 866 sau 704 lei net, ne înșelăm. În casele de avocatură se stă pe cel puțin suma aceasta, dar în euro”, a precizat primarul.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite