Inedit: Alegeri în şcolile brăilene, pentru Consiliul Elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au votat în mod democratic
Elevii au votat în mod democratic

238 de elevi ai Şcolii cu clasele I-VIII "Ecaterina Teodoroiu", din 259, au votat, ieri, pentru alegerea celor trei membri ai Consiliului Şcolar al Elevilor, respectând un nou mecanism, similar celui pentru Parlamentul României, conform strategiei stabilită la nivelul Consiliului Naţional al Elevilor.

În urma unei „campanii electorale" cu diverse materiale de propagandă, elevii şcolii au stabilit, prin vot secret, trei din cinci candidaţi care îi vor reprezenta în relaţia profesor -elev la nivelul şcolii şi, mai departe, în structurile de la nivelul judeţului. Este vorba despre Ana Maria Păcurar, elevă în clasa a VII-a - preşedinte, Maria Bujor - vicepreşedinte şi Georgiana Olteanu, secretar, ambele eleve în clasa a VI-a.

Putere de decizie

Dosarul candidaţilor a cuprins: CV în format European, o scrisoare de motivaţie, adeverinţe doveditoare ale activităţilor menţionate în CV, o propunere de proiect şi o strategie de dezvoltare a Consiliului în viziune personală, precum şi o recomandare din partea conducerii unităţii de învăţământ.

Toate aceste documente au fost depuse şi în format electronic pe site-ul Ministerului Educaţiei, www.edu.ro. Comisia de organizare a alegerilor a fost formată din directorul Şcolii "Ecaterina Teodoroiu", Elena Toader, în calitate de preşedinte al comisiei, consilierul educativ Dorina Boldeanu, secretarul instituţiei de învăţământ, psihologul şcolii şi trei elevi. "Activităţile derulate în şcoala noastră au fost orientate explicit spre însuşirea de către elevi a unor valori civice precum: libertatea de expresie, creativitatea şi comportamentul activ", a declarat consilierul educativ Dorina Boldeanu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite