Incredibil: Excursiile pentru elevi sunt încă interzise/Ministerul Sănătății a uitat să ridice interdicția

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strigător la cer. Excursiile elevilor sunt îngheţate în continuare din pricina gripei porcine, cu toate că haosul pandemiei s-a încheiat de luni de zile. Cadrele didactice care vor să organizeaze excursii nu primesc aprobarea Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Chiar dacă ultimul caz de gripă nouă a fost înregistrat, la Brăila, pe 6 martie, eleviilor nu li se dă nici acum voie să plece în excursii. În calea fericirii lor stă o banală hârtie care ar fi trebuit transmisă Inspectoratului Şcolar Judeţean de către Ministerul Sănătăţii.

„Deocamdata nu avem aprobare din partea ministerulul. Trebuia să primim o notă prin care să se ridice interdicţia", ne-a explicat inspectorul şcolar general, prof. Viorel Botea. Aşadar, până când îşi aminteşte ministerul să ridice interdicţia, elevii stau acasă.

În excursie pe răspunderea părinţilor

Totuşi au fost şi cadre didactice care s-au încăpăţânat să plece în excursii cu elevii. Pentru a fi totul în regulă, acestea au avut nevoie de semnăturile părinţilor.

„S-au cerut semnături de la părinţi şi s-au respectat toate normele de sănătate. Au plecat pe răspunderea lor", completează prof. Viorel Botea, care adaugă că s-au dat aprobări doar în cazuri speciale, cum ar fi olimpiadele şi concursurile şcolare.

„Mi se pare de-a dreptul incredibil ce se întâmplă la noi. Gripa s-a terminat de mult şi noi, nici acum, nu avem voie să plecăm. De ce ne mai ferim acum?", se întreabă ironic Ionuţ Andrei, elev în clasa a XI-a.

Atât ISJ, cât şi elevii aşteaptă cu nerăbdare ridicarea interdicţiei pentru excursii, nu de alta, dar vine vacanţa mare, când majoritatea elevilor vor vrea să meargă în tabere.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite