Începe reabilitarea bulevardului Dorobanţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prioritare sunt lucrările de pe porţiunea dinspre Calea Galaţi, pentru că în acea zonă asfaltul este degradat vizibil. Lucrările fuseseră programate să înceapă la sfârşitul lunii februarie sau începutul lui martie, însă timpul nefavorabil a amânat demararea acestora până luni.

Primarul Aurel Simionescu a declarat că a avut o ultimă discuţie cu firmele implicate şi că a fost stabilită data de 7 martie pentru demararea efectivă a lucrărilor. Reprezentanţii Poliţiei Locale au început deja să împartă fluturaşi prin care informează populaţia din zonă despre începerea lucrărilor.

„Am vorbit cu reprezentanţii firmelor implicate ca pe 7 martie să ne apucăm de treabă. Am vorbit şi cu Poliţia Locală să împartă fluturaşi pe stradă. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar în final vom avea un bulevard la parametri moderni", a declarat primarul Aurel Simionescu.
Graficul de lucrări a fost stabilit, mai rămâne doar să fie respectat, după cum a precizat edilul şef. Prima porţiune care va intra în reabilitare este partea dinspre strada Calea Galaţi, de la Abator la Calea Galaţi.
Şoferii, cei mai încântaţi

„Era şi timpul să se facă ceva. Strada asta a ajuns distrugător de suspensii, este plină de gropi. De câte ori trecem cu maşina pe aici trebuie să facem slalom printre gropi", ne-a spus Mihai Grecu, şofer.
„Proiectul de reabilitare a Bulevardului Dorobanţilor implică refacerea căii de rulare a tramvaiului, conservarea şi cămăşuirea canalului colector Ghermani în vederea pregătirii acestuia ca şi canal de rezervă pentru canalul colector, refacerea reţelei de alimentare cu apă până la limita proprietăţii, refacerea trotuarelor, realizarea unor locuri de parcare şi refacerea sistemului rutier", a declarat Iuliana Neagu, director Strategii.
Proiectul se ridică la o valoare de 30 milioane de euro şi o durată de 24 de luni. Firma care se va ocupa de lucrări este Tancrad din Galaţi împreună cu alte trei firme asociate: Euro Construct, Max Boegl, Switelski Baugesellschaft.

Atribuirea contractului
Contractul de finanţare pentru reabilitarea bulevardului Dorobanţilor a fost semnat în iulie 2009. Imediat, Primăria Brăila a lansat licitaţia pentru atribuirea contractului care a fost câştigat de firma Tancrad din Galaţi în decembrie 2010, după o lungă serie de contestaţii care s-au întins pe parcursul a doi ani.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite