GALERIE FOTO: Începând de astăzi, Maternitatea are Ambulatoriu nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambulatoriul Maternităţii a fost reabilitat în cadrul proiectului „Modernizarea Ambulatoriului Integrat Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, corp D, cu cabinete în specialităţile obstetrică şi ginecologie", finanţat prin POR 2007 - 2013.

Valoarea totală a proiectului ajunge la 2.714.775 lei din care puţin peste două milioane reprezintă fonduri nerambursabile. Proiectul s-a desfăşurat pe două planuri majore: reabilitarea şi modernizarea spaţiului de desfăşurare a activităţii medicale şi achiziţia echipamentului medical de specialitate şi de laborator, precum şi a mobilierului aferent. Suprafaţa totală amenajată a fost de 432 mp la etaj şi 67 mp la parter. Au fost amenajate patru saloane pentru internări de zi (12 paturi), cinci cabinete (ginecologie, obstetrică, recoltări analize medicale, cadre medii, două cabinete neonatologie) şi patru grupuri sanitare.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO


Principalele echipamente medicale achiziţionate sunt: un echograf, un video-colposcop, un cardiotocograf, un histeroscop, un amnioscop, două aparate de tensiune electronice, o trusă perfuzie utero-tubară, două truse valve, două truse instrumente obstetrică-ginecologie, două lămpi pentru săli de operaţie, un analizor imunologie, un analizor gaze sanguine şi electroliţi, un analizor echilibru acido-basic şi un analizor automat biochimie.
Reabilitarea Ambulatoriului ar trebui să ducă la reducerea numărului cazurilor de îmbolnăviri din motive ginecologice cu 15% anul viitor şi la reducerea mortalităţii perinatale cu 30%.


Prezent la inaugurare, preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu a declarat că îşi doreşte şi o îmbunătăţire a actului medical în Maternitate şi că investiţiile în sănătate vor continua în 2013.
„Modernizările vor continua, o să avem şi laboratoare noi. Vom continua şi anul acesta investiţiile în sănătate, vom băga peste 500 de miliarde lei vechi. Cu siguranţă vom avea şi inaugurarea la Terapie Intensivă anul acesta", a declarat Bunea Stancu.


El a mai anunţat că săptămâna viitoare va avea loc inaugurarea Ambulatoriului de la Spitalul de Pneumoftiziologie.
Ambulatoriul de la Maternitate va fi deschis pentru public cel mai probabil pe 1 februarie.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite