Încă o familie aflată în dificulate a ajuns la un centru maternal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au internat în centrul maternal Alexandra o femeie din localitatea Gropeni, împreună cu cei şase copii ai săi cu vârste cuprinse între 10 ani şi un an şi jumătate.

Cele opt suflete , părinţii şi copiii locuiau într-o cameră, cu o suprafaţă de aproximativ 3 metri pătraţi. Inspectorii au sesizat de la bun început că mizeria domnea în cameră (haine aşezate în dezordine, pampers-uri folosite aruncate pe jos etc.).

Pentru traiul de zi cu zi în cameră erau două paturi, o masă, un televizor şi un „godin" cu plită folosit pentru prepararea hranei.

La momentul vizitei reprezentaţilor DGASPC pe plită se afla o oală foarte mare cu apă; pe jos era pământ.

Mama a menţionat că tocmai a terminat de măturat, dar acest lucru nu era în conformitate cu realitatea.

Mai mult uşa camerei permitea ieşirea direct în curte, neasigurând izolarea în vederea conservării temperaturii din interior.

"Având în vedere aspectele prezentate, interesul superior al copiilor de a creşte alături de mama lor, starea avansată de degradare a locuinţei improvizate, lipsa suportului din cadrul familiei extinse, s-a dispus admiterea mamei şi a celor şase copii în cadrul Centrului Maternal.
În acest timp, autorităţile locale vor realiza consiliere bunicii materne, astfel încât aceasta să o primească pe mamă la domiciliul său, împreună cu cei şase copii"
, ne-a declarat Simona Cimpoaie directorul executiv al DGASPC Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite