În vremuri de criză munca la negru este soluția aleasă de unii angajatori brăileni/Vezi aici cine a primit vizita inspectorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) fac eforturi pentru a identifica toți angajatorii care folosesc brăileni pe care nu îi angajează cu carte de muncă. De la începutul anului și până acum au fost descoperiți 62 de angajatori care aveau la muncă 151 de persoane pe care nu le înregistraseră în evidențe.

ITM face controale peste controale pentru a identifica și pune în legalitate angajatorii care au oameni fără forme legale, la muncă. Numai în primele șase luni ale anului au fost verificați 1.012 agenți economici - SRL, SA, PFA, întreprinderi individuale și familiale.

62 de patroni aveau la muncă 151 de angajați fără forme legale, din care 84 de femei și un tânăr.

Prefectul Brăilei către șeful Gărzii Financiare: „Este imposibil să ai amenzi de 100 % la toți agenții economici controlați”

„Au fost aplicate sancțiuni contravenționale angajatorilor care nu respectau prevederile legale, în valoare de 425.500 lei și s-au dispus măsuri obligatorii de încheiere în formă scrisă de contracte individuale de muncă pentru toate persoanele depistare, de înregistrare la ITM Brăila a acestor contracte, precum și de întocmire și depunere a documentelor de plată lunară a salariilor", spune Victor Voiculeț, șeful ITM.

Controalele au vizat: spălătorii auto, alimentația publică, protecția și paza, activitățile în construcții, comerțul cu amănuntul în magazinele de specialitate, comerțul cu amănuntul în standuri și piețe, panificația, activitățile din saloanele de coafură și înfrumusețare, difuzarea presei, întreținere și reparații autovehicule, lucrări de tâmplărie și dulgherie, agenții de publicitate, activități în agricultură, dar și în hypermarketuri.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite